Спорт

Кошарка: Завршен овогодишњи турнир у уличном баскету

У недељу 2.јула одиграно је финално вече хуманитарног турнира у стрит баскету „Слободан Малешев Бобица“, а за бечејског суграђанина Себастиана Береца скупљено је 205 хиљада динара.

Котизацијом тимова, продајом мајица, наградном игром и слободним бацањем тројки за младог суграђанина прикупљено је 205 хиљада динара.

Од првог дана кад смо објавили све везано за кошарку, видели смо да постоји велико интересовање за турнир. Тимови су се пријављивали веома брзо“, кажу организатори.

Успех овог догађаја није могла да упропасти киша, због чега су утакмице другог дана игране у сали ОШ „Здравко Гложански.“

Имали смо изазове са кишом, али морали смо да донесемо одлуку, пошто турнир није могао да чека“, додаје Давид Туфегџић из Канцеларије за младе.

На турниру играо је 21 кошаркашки тим, а у финалној вечери за прва три места бориле су се екипе Кафе Фабрика, Тим Б, Фондација Р. Ђеравица и НСорсинг.

Треће место однео је Тим Б резултатом 16-9 а играло се против Кафе Фабрика.

За прво место играло се на два добијена меча између тимова Фондација Р. Ђеравица и НСорсинг.

При резултату 1-1 у победама (18-17, 15-16), договором две екипе и организатора, услед повреда два играча екипе Фондација Р. Жеравица, одлучено је да победника добијемо извођењем слободних бацања, где је прецизнија била екипа Нсорцинг.

Поред ових главних награда, било је и појединачних признања:

– најмлађи учесник Матија Јовановић (14 год., екипа Фортуна)

– најстарији учесник Милан Бркљач (51 година, екипа Блу Мун)

– најмлађа екипа Фортуна

– најстарија екипа Правда

– најсимпатичнија екипа Шиштак

– најсимпатичнији играч Боривој Бабин (екипа Баскеташ(и) фудбалери)

– фер-плеј екипа Баскеташ(и) фудбалери

– МВП турнира Вељко Радаковић (екипа Фондација Р. Жеравица)

– победник у шутирању тројки Иван Жеравица

Председник општине, Вук Радојевић који је такмичарима делио главне награде, најавио је за следећу годину која је уједно и јубилеј овог спорског програма нове промотере  и сарадње из света кошарке.

Овај турнир је 9. по реду који организује Канцеларија за младе у сарадњи са Кошаркашким клубом Бечеј, а три године уназад носи име Слободан Малешев Бобица, по хуманисти и фоторепортеру.