Спорт

Крбање: „Бачко Градиште опен“ окупило такмичаре из целе Србије и региона

У оквиру Дана села Бачког Градишта одржано је такмичење у спортском обарању руку, односно крбању, које је организовао наш суграђанин Јован Живков Андричин.

„Задовољан сам оџивом такмичара, који су дошли са свих страна, чак и из Републике Српске. Надамо се још већем оџиву следеће године и да ћемо организацију моћи да подигнемо на већи ниво. Такође, надамо се да ће нас и време послужити и да неће бити топло као што је то био случај ове године. Идеја нам је да промовишем овај спорт што више и да постане што познатији у овом месту, да једног дана заживи клуб и да што више људи почне да се бави овим спортом, да сазнају да је ово спорт, а не кафанска дисциплина“, казао је Јован Живков Андричин.

Такмичење „Бачко Градиште опен“ одржано је у неколико категорија – у јуниорској, мастер, женској, аматерској и професионалној, која је уједно била и најбројнија. Поред медаља и пехара, најуспешнији су добили новчане награде и друге пригодне поклоне.

„На други турнир у обарању руку у Бачком Градишту дошло је седам клубова. Очекујем да ће овај догађај бити традиционалан и да ћемо се сваке године виђати овде. Било је доста квалитетних такмичара, иако се датум поклопио са Светским купом који се одржавао у Мађарској“ рекао је Ненад Смиљковић, пред- седник Српског спортског савеза за обарање руку.

Прво место у обарању левом руком у апсолутној категорији освојио је Немања Марковић из Шапца, док је прво место десном руком освојио Милан Милосављевић из Трстеника.

Вукашин Љубојев