Спорт

Фудбал: „Етно хаус Милешевац“ домаћин фудбалског кампа за младе

Тридесетак малишана из Гунароша, Милешева и Дрљана употпунило је свој школски распуст кроз тродневни фудбалски камп који се по први пут одржао у „Етно хаус Милешевац“ у Милешеву. Спортско – рекреативни камп је пилот програм породице Фириц, тачније Адриена Фирица и његове супруге Тимее Фириц Чоке. Адриен као бивши тренер у „Олимпији“ из Гунароша дошао је на идеју да позове своје некадашње младе фудбалере, али и другу заинтересовану децу, да се кроз спорт, забаву и друге активности друже у природи као и да стекну нова техничко – тактичка знања у фудбалу.

„Наш камп броји двадесет и шест момака и девојка. Поред самог фудбала, спремили смо им и друге активности, као што су различите играонице, друштвене игре, бадминтон и стони тенис. Сваки дан им организујемо одговарајући програм, како би деца што више уживала, а како видим заиста и уживају у сваком минуту“, казао нам је Петер Фириц, организатор кампа.

„Што се тиче кампа, ми смо мислили да ће се на ову прву премијерну манифестацију пријавити између десет и петнаест малишана. Међутим, до краја их има тридесетак. Када се поставља питање, да ли има потребе за организовањем овако нечег, моје мишљење је да итекако има потребе. На крају морам да признам да смо веома радосни и задовољним овим првим фудбалским кампом за младе“ истиче Адриен Фириц, организатор кампа.

Сви учесници спортског догађаја биће награђени дипломама и захвалницама.

Манифестацију која ће како организатори кажу, постати традиционална, подржала је Општина Бечеј, Месна заједница Гунарош, приватници, грађани, као и родитељи чија деца учествују у кампу.

Вукашин Љубојев