Култура

КУД „Ђидо“: Дечији Видовдански свечани концерт

На Видовдан 28. јуна у великој сали Градског позоришта Културно-уметничко друштво „Ђидо“ одржало је Видовдански концерт пред великим бројем бечејске публике.

На репертоару су биле фолклорне игре из Војводине и из других делова Србије које су одиграле дечије групе овог ансамбла уз подршку певачке секције КУД-а која је извела нове певачке тачке.

Гости овог концерта били су КУД „Лоле“ из Бачког Петровог Села као и КУД „Ђерам“ из Бачког Градишта.

„Већ годинама уназад за крај школске године ми одржимо јавне пробе и јавне часове на којима родитељи могу да виде како су њихова деца радила и напредовала током године. Имајући у виду бројност група и да се чланство омасовило као и озбиљност рада са њима за шта смо захвални нашим сарадницима Горану Ћурчићу, Тањи Бакаин, Горану Сандићу и руководиоцу ансамбла Горану Думановићу. Ми смо дошли на идеју да те јавне пробе прерасту у један концерт. Уједно смо одлучили да обележимо и Видовдан као један веома значајан празник за српску историју.“ – рекла је Снежана Секулић, председница КУД-а „Ђидо“.

Претходних неколико месеци скоро сви чланови и ансамбли који раде у оквиру КУД „Ђидо“ су доста путовали, имали велики број активности и радионица. Најмлађи чланови су путовали на излет на Фрушку Гору, учествовали на смотрама али и на едукативним програмима.

Након овог свечаног концерта следе им припрема за организацију фестивала „Бечеј фолк фест“. Такође већ за овај долазећи викенд најавили су наступ у Бачком Градишту а затим и путовање првог ансамбла током лета за Румунију и Грчку.

На самом почетку концерта, присутнима се обратио архијерејски намесник бечејски Владислав Пајић, који је одржао пригодну беседу уочи једног од највећих српских празника.