Култура

Kultura: „Maršali“, bend mladih Bečejaca

Mladi Bečejci, Strahinja Tanasijin, Ognjen Spajić, Nemanja Radosavljević, Mateja Stražmešterov i Dušan Ivanović osnovali su pop-rok bend „Maršali“ početkom ove godine. Želja im je da se iskaže ono dobro u njihovoj generaciji, a takođe trude se da osveste mlade da se, kako kažu, vrate u kolosek dobrog pravca.

Razlog zbog kog smo se okupili kao bend jeste želja da odlutamo iz ove dosadne realnosti u neki svoj alternativni svet muzike, kroz koji ćemo probati da nateramo druge mlade da se vrate u kolosek dobrog pravca“, kaže za list Bečejski dani Strahinja Tanasijin, glavni vokal grupe.

Festival Let za mlade u SomboruIzvor slike: Nikola Doroslovački
Festival Let za mlade u Somboru
Izvor: Nikola Doroslovački

Mlade momke motivisali su različiti faktori zbog kojih su grupu nazvali baš tako, a to su: pojačala pod nazivom „Maršal“, maršal Tito i pesma Vlade Divljana (Idoli) „Poslednji dani“ čiji je prvi naziv bio „Maršal“.

Nastup u Beogradu.Slikao Nikola Doroslovački
Nastup u Beogradu.
Nikola Doroslovački

Od svog osnivanja momci su imali nekoliko nastupa, kao predgrupa benda Eva Braun u Novom Sadu i Beogradu, u Kikindi su nastupali na jam sessionu, što je ujedno bio njihov prvi samostalni koncert, U Novom Bečeju na festivalu Cvetanja Tise, i u sklopu festivala Leto za mlade u Somboru i na humanitarnom koncertu povodom obeležavanja međunarodnog Dana mladih u organizaciji Bečejskog udruženja mladih.

Njihova prva pesma „Plovidba“ izazvala je pozitivnu reakciju kod Bečejaca, a narednu pesma planiraju da objave u septembru, koja će biti prepev pesme  grupe Velvet Underground.

Ukoliko još niste čuli njihovu prvu pesmu, možete je poslušati ovde: 

https://www.youtube.com/watch?v=bZoO7vAigRY