Куповина новог (четвртог) камиона за одвожење смећа

Комунално предузеће „Потисје-Бечеј“ доо је, као што је најављено, пред сам крај године набавило још један нов камион за одвожење смећа. Ова инвестиција је вредна нешто мало више од 148.000 евра. Директор овог предузећа Золтан Фејеш је приликом свечаног преузимања кључева камиона и предаје у руке возачима рекао и да је у њиховом возном парку ово први камион са златном гаранцијом, што значи да је пет година обезбеђен и комплетан сервис возила, уколико се нешто деси.

Председник општине Бечеј Драган Тошић је овом приликом рекао да је веома поносан на успешан рад овог комуналног предузећа, посебно на сва улагања и инвестиције које је „Потисје-Бечеј“ успело да уложи у возни парк и инфраструктуру на депонији.
„Ми, као Општина Бечеј, када смо пре пет-шест година поново преузели одговорност на себе за рад предузећа „Потисја-Бечеј“ од мањинског партнера стање је било другачије, ово комунално предузеће није скоро уопште имало возила за изношење смећа, ситуација је била веома лоша, таква да су морали да изнајмљују возила да би могли да раде. Сада ево видимо да имамо четири потпуно нова камиона плус она стара која су још у функцији. Овакав развој предузећа је одличан и ја се надам да ће тако наставити да раде и убудуће.“ – реако је председник Тошић.

Директор предузећа „Потисје-Бечеј“ Золтан Фејеш је свечано преузео кључеве од добављача и предао својим возачима и радницима нов камион спреман за терен. Радници су добили и нова радна одела као поклон.

„Причали смо скоро, на последњој конференцији за новинаре, да је у овој календарској години нама био план да набавимо и ово четврто ново возило за рад. Сада смо што се тиче броја функционалних аутосмећара опремљени тако да можемо да обављамо свој посао. О проблемима са старим камионима више на размишљамо. У првом кварталу следеће године нам је плану куповина и новог аутоподизача, то је онај камион што носи велике контејнере. Морали смо да инвестирамо и да променимо возила која смо имали, један камион који смо затекли овде био је из 1986. године и имао је 34 године а други је био из 1983. дакле 37 година стар, са њима више нисмо могли да радимо, када се покваре нисмо могли да пронађемо делове да их поправимо, ни на отпаду их више нема, наравно ни у једном сервису ни у радњама. Пробали да питамо и произвођача да урадимо неку замену старо за ново, разговарали смо о томе са господом из Ивека. Рекли су нам да још нису отворили салон за олдтајмере да би то откупили. Сада смо што се тога тиче мирни и можемо да радимо без тих проблема, али ту нећемо стати. Следеће године, негде средином године на пролеће, кад се заврши тендер могу да вам обећам да ћемо се поново срести овде јер нам предстоји куповина још једног камиона, то ће бити пето ново возило и тада ће „Потисје- Бечеј“ бити потпуно и адкевтано опремљено и моћи ће са 100 посто капацитета да обавља своју делатност. Овом приликом могу да најавим и још једну важну инвестицију за депонију, за трансфер станицу. Стигло нам је решење из ЕПС-а и одобрење за изградњу нове трафо станице на депонији. Да би трансфер станица могла да ради за то нам је веома битна струја. Трафо станицу нам је обезбедила општина Бечеј. Нама онда преостаје само да што боље радимо наш посао. За сада и са људским ресурсима добро стојимо, имамо добре раднике, најбоље раднике, они савесно раде свој посао. Радници на наш менаџмент немају примедби, бар не кажу да имају. На жалост ми не можемо да им обезбедимо толика примања које људи имају у иностранству и стално има одлива радника, ипак, поред свега, успевамо да и у овим условима када је доста радника болесно покривамо се, остајемо да радимо и по сменама и увече, људи се труде да ускоче кад је неко болестан и у изолацији. Зато и мислим да имамо најбоље раднике јер цео овај успех који „Потисје“ има није само захваљујући менаџменту него захваљујући радницима који веома вредно раде.“ – рекао је директор Фејеш.