Óbecse

Kutyák a kifutón

A négylábúak világában is súlyos megkülönböztetés és diszkrimináció vár bizonyos jószágokra, a tapasztalatok szerint a fekete kutyusokért például különféle hiedelmek és előítéletek miatt nem tülekednek a leendő gazdik – a napokban az ő érdekükben tartott Nyújtsd a mancsod, légy a barátom! címmel kutyabemutatóval egybekötött örökbefogadási akciót a város főterén az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) és az óbecsei menhely.
Örökbefogadási rendezvényt nem először szerveztek Óbecsén, de most első alkalommal szenteltek kiemelt figyelmet a fekete szőrű blökiknek, akik ivartalanítva, chippel és oltásokkal ellátva keresték új otthonukat. Az akció során több mint 5 kiló kutyatáp és közel tízezer dinár adomány is összegyűlt, amit majd az ebek gyógykezelésére fordítanak.
A rendezvénynek köszönhetően öt kutya került új otthonba. A menhely munkatársai minden örökbefogadónál személyesen győződnek meg a tartási körülményekről, és csak akkor kerülhet családhoz a menhely gondozottja, ha a helyszínen azokat megfelelőnek tartják.
Azok, akik szeretnének örökbe fogadni egy kutyát, a Kishegyesi úton lévő menhelyen érdeklődhetnek, ahol rengeteg állat vár új családra.

F.R.