Млади

КЗМ: Разговор са Миланом Марићем

Непосредно пре него што је 2. фебруара на сцени Градског позоришта Бечеј одиграо улогу Ричарда Бартона у хит представа „Било једном на Бријунима“ у сарадњи са Канцеларијом за младе, Градско позориште Бечеј је организовало разговор младих Бечејаца са популарним глумцем Миланом Марићем. Он је са младима  разговарао о својој глумачкој професији и каријери али и о другим општијим друштвеним темама. 

Говорећи о популарности и свом глумачком искуству и каријери Милан Марић је рекао да му је улога Томе Здравковића у филму „Тома“ свакако донела велику популарност али да га, поред тога, публика може да види и на позоришним даскама у представама као што су Зашто је полудео господин Р?, Судњи дан, Дневник о Чарнојевићу, Змајеубице, Сумњиво лице, Хинкеман: Шта мора да буде или на телевизији у популарним серијама као што су Државни службеник, Војна академија, Немањићи – рађање краљевина, Бранио сам Младу Босну, у серији Беса.

Милан Марић је дочарао и младим Бечејцима како и на који начин се он везује емотивно за ликове које игра и колико је то важно да се и публика веже и саосећа са њима. С обзиром да је један од његових последњих глумачких задатака везан донекле и за Бечеј, где је прошле године сниман један део мини ТВ серије „Дјеца Козаре“, Лордана Зафрановића, он је говорио и о том искуству, о свим изазовима које му је донела та улога.

Милан Марић се са младима Бечејцима, кроз разговор, дотакао и теме друштвених мрежа и о томе да ли млади данас имају довољно пажње и концентрације, стрпљења, да погледају цео филм, да оду на представу или у биоскоп. Разговарао је са њима и о томе колико је важно да читају и то не само књиге које су им обавезна лектира у школи.

Милан Марић је дипломирао глуму на Факултету драмских уметности у Београду 2013. године и од тада је члан Југословенског драмског позоришта. Током деценије глумачке каријере освојио је много награда: годишњу награду ЈДП за улогу у представи Те ноћи сам је видео, Ардалион за најбољу мушку улогу у представи Лоренцачо на ЈПФ у Ужицу, награду за најбоља мушку улогу на регионалном фестивалу у Брчком где је глумио Гаврила Принципа у представи Мали ми је овај гроб, награду за најбољег младог глумца за улогу Довлатова на 40. Међународном филмском фестивалу у Москви. Уврштен је међу десет најбољих европских младих глумца (Shooting Star), који су представљени на Берлиналу 2019.

Слике: Канцеларија за младе општине Бечеј