Млади

КЗМ: Уређен Горански парк пред шетачку сезону

Како је температура све виша, у суботу 2. марта реализована је акција уређивања Горанског парка у организацији Канцеларије за младе и Планинског удружења „Лесон“, како би парк био проходнији, пред шетачку сезону.

Ова акција првенствено била фокусирана на прикупљање смећа и грања, али и да се помогне у реновирању кућице која се налази у центру Горанског парка, коју користи Планинарко друштво Лесон“, каже координатор Канцеларије за младе општине Бечеј.

Како изјављује Канцеларија за младе општине Бечеј донирала је 60 хиљада динара у виду фарбе и свог материјала који је потребан за модернизацију простора који припада покрету Горана, како би у наредном периоду млади на територији општине Бечеј могли да га користе као летња учионица. Проблем је, како сазнајемо то што простор и даље припада покрету Горана.

Имамо у плану да направимо летњу учионицу тамо. Канцеларије за младе општине Бечеј, заједно са оштином Бечеј и са свим заједничким странама желе да нађу неко решење, како би простор припао Планинарском удружењу, како би могло да конкурише на разним пројетима да би то реновирање што брже спровели“, објашњава Туфегџић.

Слика:Канцеларије за младе општине Бечеј