Леону Бенковичу сребрна медаља

ЏУДО – ШАМПИОНАТ СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАДЕТЕ

Веома добар резултат остварио је Леон Бенкович, такмичар Џудо клуба Младост из Бечеја, који је на Шампионату Србије за млађе кадете (2006. и 2007. годиште), одржаном у суботу 23. октобра у Београду, освојио бронзану медаљу у категорији +81 килограма. Учествовало је 129 такмичара и 59 такмичарки, а осим Бенковича бечејски клуб је представљао и Дарио Мушћет, који у категорији до 81 килограма није успео да доће до борбе за одличја.
Беочин је у суботу 16. октобра био домаћин 11. Џудо купа ,,Трофеј Беочина 2021“ за полетарце, млађе и старије девојчице и дечаке. Учествовало је 374 такмичара из 39 клубова Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Србије. Наш клуб је представљало седам такмичара, а до бронзане медаље дошла је Невена Грбић, у категорији +63 килограма, у конкуренцији старијих девојчица.
Недељу дана раније је у Панчеву одржан ,,Турнир малих шампиона“ за полетарце, млађе и старије девојчице и дечаке, уз учешће 356 такмичара из 38 клубова из Републике Српске и Србије. Од троје такмичара бечејске Младости који су се такмичили на овом турниру најуспешнија је била старија девојчица Невена Грбић, у категорији +63 килограма која је освојила бронзану медаљу. Близу медаље била је и полетарка Дуња Марас, у категорији +43 килограма, али је изгубила одлучујући меч за медаљу и тиме остала на петом месту.
Бечејци су били успешни и у Степановићу у недељу 3. октобра када је одржан први ,,Јуниор опен куп“ за млађе дечаке, млађе кадете и јуниоре, на коjем је учествовало 177 такмичара из 29 клубова из Црне Горе, Републике Српске и Србије. Наши млађи кадети Дарио Мушћет, у категорији до 81 килограма и Леон Бенкович, у категорији +81 килограма освојили су бронзане медаље.
Овог викенда се у Новом Саду одржава „Меморијални турнир џудо великана“ за све узрасте где ће се такмичити и бечејски џудисти.

С.Е.