Спорт

Мали фудбал: „Фортуна Меноти“ изборила пласман на републичко такмичење

Спортско надметање „АдмиралБет 3×3 фудбалски караван“ протутњало је нашим градом, кажемо протутњало јер је, чини се,љубитељима фудбала али и самим такмичарима мало било два дана фудбалског спектакла, колико се овај караван задржао у нашем граду.

На Тргу ослобођења на најмодернијем терену, мини-спортском комплексу, у дневном турниру надметало се укупно 60 екипа свих узраста – од деце до ветерана, што је, како и сами организатори кажу рекордан број пријављених екипа у досадашњим такмичењима.

Организацију овог великог спортског догађаја потписују Општине Бечеј, Канцеларија за младе, Савез спортова општине Бечеј и Туристичка организација општине Бечеј.

Што се тиче самих резултата, победници турнира „Фортуна Меноти“ освојили су новчану награду у висини 100.000 динара, савладавши у финалу екипу „Солар-М“ са 5:2.

Другопласираној екипи припала је награда од 30.000 динара док је треће место освојила екипа „DEEP CLEAN BECEJ” и са собом однела 20.000 динара.

Напоменимо и ветеранску категорију, где је учешће узело шест екипа, међу којима је прво место припало екипи „Диско бара“. Осим екипног дела турнира, сви заинтересовани су имати прилику да се у оквиру такозване „Fun“ зоне опробају у мерењу јачине шута, прецизности и пикаду са фудбалском лоптом.

Вукашин Љубојев