Спорт

Фудбал: Меморијал у знак сећања на Давора Сабоа

Први меморијални фудбалски турнир „Давор Сабо“ одржан је 5. и 6. августа на стадиону ФК „Војводина“ у Бачком Градишту, за чију су организацију најзаслужнији Немања Јовић члан ФК „Војводина“ и Радивој Вукадинов координатор млађих селекција фудбалског клуба из Бачког Градишта.

У дводневном турниру учествовало је 15 екипа односно 225 малишана из Темерина, Чуруга, Надаља, Ђурђева, Аде, Бачког Доброг Поља, Кљајићева, Турије, Србобрана, Врбаса и домаће екипе из Бачког Градишта.

Првог дана, у суботу, такмичило се 9 екипа, односно 135 фудбалера 2011. годишта и младе, док је другог дана на теренима у Бачком Градишту учествовало 6 екипа, тачније 90 спортиста 2013. годишта и млађе.

„Ово је први меморијал под називом Давор Сабо, турнир носи назив по нашем трагично преминулом фудбалеру који је рођен 2003. године. Давор је услед тешке болести и борбе са тумором преминуо 4. августа 2022. године и ми смо у његову част организовали овај турнир“, казао је Немања Јовић, један од организатора меморијала.

На турниру су поред младих фудбалера присуствовали и њихови родитељи, као и породица, родбина, другари и фудбалски састав чији је Давор био члан, потом пријатељи, управа и тренери ФК „Војводина“ из Бачког Градишта и многи други.

Уз сећање на Давора, турнир ће убудуће бити уписан у мапу турнира за млађе категорије на овим просторима и након више од деценије, „Војводина“ ће сваке наредне године бити домаћин многим младим фудбалским екипама из околине.

Коначан пласман за 2011. и млађе:

 1. Бачка – Ђурђево
 2. Сутјеска – Бачко Добро Поље
 3. Србобран
 4. Војводина – Бачко Градиште
 • Најбољи голман: Милан Јовановић – Бачка – Ђурђево
 • Најбољи стрелац: Дарио Раду – Војводина – Бачко Градиште
 • Најбољи играч: Мирослав Матић – Сутјеска – Бачко Добро Поље

Коначан пласман за 2013. и млађе:

 1. Врбас
 2. Војводина – Бачко Градиште
 3. Србобран
 4. Јединство – Госпођинци
 • Најбољи голман: Лука Кежић – Војводина – Бачко Градиште
 • Најбољи стрелац: Туторов Лазар – Србобран
 • Најбољи играч: Бајагић Душан – Врбас