Спорт

Мали фудбал: Монтевидео на слављеничком постољу

Футсал екипа „Caffe Montevideo LT“ победник је Новогодишњег турнира у малом фудбалу, који се одигравао на паркету спортског центра у Бечеју од 20. децембра минуле године. Прваци турнира су поред пехара и дипломе инкасирали и 350.000 динара.

Друго место и 100.000 динара припало је екипи „НИС  Нафтагас Кикинда“ која је остала поражена у финалу са 2:1, док су се за трећу позицију и 50 хиљада динара изборили фудбалери „Baron concepta“ победом на пенале (3:2) против екипе „Врбас Квики Маркет“.

За најбољег голмана међу сениорима проглашен је Сава Вадаски, као најбољи играч истакао се Небојша Ђукић из екипе „НИС  Нафтагас Кикинда“, док је са девет погодака Жарко Кобиљски најбољи стрелац.

„Пре свега бих се захвалио организаторима турнира Ото Барти и Лазару Дабижљевићу, као и људима из Општине јер је турнир из године у годину све боље организован, а екипа има све више, што се да видети и сада, јер је чини ми се, ово био рекордан број тимова. Када је реч о очекивањима, надали смо се да ћемо ући у саму завршницу, али је на овим такмичењима поред знања потребно и мало среће, што смо у неким тренуцима имали, али ипак сматрам да смо заслужено освојили прво место кад се све подвуче. Када је реч о конкуренцији морам да признам да је било одличних екипа ове године и мислим да давно у Бечеју није било овако квалитетних екипа на турнирима“, са осмехом на лицу потврђује први стрелац турнира и члан екипе „Caffe Montevideo LT“ Жарко Кобиљски.

Када је реч о ветеранима, најбоља је након извођења пенала (5:4) била екипа „Caffe bara Fabrike“, друго место припало је „Фортуни“ док су треће место освојили играчи „Eurosweet sistema“. „Задовољан сам организацијом турнира, конкуренција је била веома јака. Учествовало је пуно добрих екипа, а ми смо очекивали победу јер смо са тим циљем и кренули да се такмичимо. Занимљиво је било до самог краја, а утакмице су биле фер и коректне. Мислим да смо заслужено победили. Надам се да ћемо и догодине играти у финалу“, казао је Зоран Госпођиначки из екипе „Caffe bar Fabrika“. Међу појединцима истакли су се Алберт Буташ као најбољи голман, Дарко Станић као најбољи играч и Бојан Ловре као најбољи стрелац са постигнутих седам голова.

На крају самог турнира стиче се утисак обостраног задовољства, како учесника, тако и самих организатора.

„Изузетно је задовољство видети оволики број публике која је пратила овај спортски догађај. Новогодишњи турнир у малом фудбалу је оправдао очекивања и Општина Бечеј је дала свој максимум у организацији и обезбедила је велики наградни новчани фонд. Ово је најмасовнији фудбалски турнир икада јер је интересовање екипа било изузетно. Показало се да Бечеј може да буде добар организатор оваквих спортских манифестација и мислим да ће локална самоуправа и у наредном периоду препознати и подржати овакве турнире. Захваљујемо се Отоу Барти и Лазару Дабижљевићу који су учествовали у организацији“, рекао је председник Савеза спортова општине Бечеј, Јован Јечански.

„Екипе које су ушле у полуфинале биле су најквалитетније на овогодишњем турниру. Што се тиче самог финала, састали су се стари зналци Кикинђани и наши Бечејци, који су добили овај узбудљив меч. Иначе, Кикинђани су наши стални гости и оправдали су своје учешће у финалу. Веома сам задовољан како је протекао овогодишњи турнир и не бих ништа мењао. У јеку бројних турнира, успели смо да одговоримо на све захтеве екипа и нико није остао без помоћи и подршке. Зато су сви задовољни и обећали су да ће и наредне године доћи“, рекао је Ото Барта, један од организатора турнира.

Подсетимо кроз велику спортску манифестацију коју потписују Општина Бечеј у сарадњи са Савезом спортова општине Бечеј, Канцеларијом за младе и неколико појединаца, продефиловало је 36 сениорских екипа десет ветеранских и осамнаест дечијих тимова.

За крај напоменимо и ништа мање битне тимове малишана који су освојили прва места у својим категоријама: код пионира 2007/2008/2009 годиште победа је припала фудбалерима „Caffe-a Nadja“ из Кумана, код млађих пионира  2010/2011 годиште најбољи тим био је „Агропромет“, док су се код петлића 2012/2013 годиште за прво место изборили малишани екипе „Каменорезац Женди“.

Вукашин Љубојев