Спорт

Мали фудбал: Трофеј у рукама „Фортуне Сукур метал“

Традиционални турнир у малом фудбалу „Трофеј Ново село 2022“ окупио је играче из петнаест војвођанских места, а победнички пехар други пут за редом изборила је екипа „Фортуна Сукур метал“ из Бечеја, која је у финалу савладала играче „Ауто- сервиса Обрадовић“ из Темерина. Треће место освојили су играчи екипе „Еуросвит“ из Бачког Петровог Села.

„Игром не можемо да будемо задовољни јер можемо много боље. Али када се победи онда се то заборавља. Иначе, турнир је био јако лепо организован. Мислим да је било за нијансу мање екипа него прошле године. Што се тиче квалитета, оних осам екипа које су ушле су завршницу су нешто и показале. Екипа против које смо ми играли је била добра, одлично се брани. Док смо гледали турнир њих смо видели као неког ко ће бити у самој завршници, што се на крају и догодило. Мислим да је финале било одлично, са доста тензије, утакмица је била одлична, а ми смо били мало бољи од њих. Заслужено смо освојили турнир, други пут за редом“, рекао је Сава Вадаски, голман екипе „Фортуна Сукур метал“.

Када је реч о појединачним признањима, њих су такође освојили чланови победничке екипе. За најбољег играча проглашен је Славољуб Дабижљевић, Сава Вадаски је освојио титулу најбољег голмана турнира, док Жарко Кобиљски са 12 постигнутих голова проглашен за најбољег стрелца.

Турнир је и ове године подржала Канцеларија за младе општине Бечеј, која је обезбедила пехаре и новчане награде за три најуспешније екипе. Првопласирани су освојили 80.000 динара, другопласирани 30.000 а треће пласирани 10.000 динара.

„Сматрам да се из године у годину подиже квалитет еки- па које учествују на турниру. Волим да напоменем да је ово један другарски турнир, који нема велики наградни фонд, али који има за циљ да окупи људе и пружи им прилику да се друже“, рекао је организатор турнира, Ото Барта.

Турнир је био организован и за децу, а за титулу најуспешније екипе надметало се 11 тимова, подељених у две узрасне категорије. Код играча 2008. годишта и млађих победу је однела екипа ФК Бечеј, другопласирани је био тим Бјека транс, док је на трећем месту завршила екипа Тореквеш.

За најбољег играча проглашен је Милан Чабрило, најбољи стрелац је био Алекса Андрејић, а најбољи голман Гелерт Вида.

У категорији 2011. годишта и млађе, прво место освојили су ОФК Петлићи, друго Женди каменорезац, а треће екипа Дрвара Миге. Појединачна признања освојили су Марко Бјекић као најбољи играч, Леонел Шељмеши најбољи стрелац, док је најбољи голман био Никола Госпођиначки.

Вукашин Љубојев