Márciusban indul a beiratkozás a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe

Március 15-e és 26-a között fog lezajlani a gyermekek beiratkozása a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe a 2021/2022-es évre. A szülőknek kérelmet kell benyújtaniuk, hogy félnapos vagy egész napos tartózkodásra tartanak igényt gyermekeiknek. A kérelmet személyesen is benyújthatják az iskoláskor előtti intézmény épületeiben reggel 8 és 12 óra között, illetve online, az E-uprava portálon keresztül.
A szerződések aláírására május közepétől kerül sor. Egész napos ott tartózkodás esetén elsőbbséget élveznek azok a gyermekek, akiknek mindkét szülője dolgozik, valamint a kiszolgáltatott csoportokból származó gyermekek is előnyben vannak.Az elektronikus kérelmet benyújthatják egyedülálló vagy elvált szülők, családon belüli erőszak áldozatainak gyermekei, szellemi és fizikai fogyatékossággal élő gyermekek szülei, azzal, hogy ez esetben a szülőknek, illetve gondviselőknek további dokumentációt kell felmutatniuk státuszuk igazolására.
Idén összesen 52 csoport működik a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézményben, ezek közül 10 kétnyelvű csoport. Azok a szülők, akiknek gyermekei a 2015. március 1-je és 2016. február 29-e közötti időszakban születtek, kötelesek gyermeküket óvodába íratni, hogy részt vegyenek az előkészítő óvodai programban, ugyanis ezt előírja az oktatási rendszer alapjairól szóló törvény.

D.P.