Спорт

Медаље Марка Новаковића и Биљане Релић

КАЈАК – СВЕТСКИ КУП У СЕГЕДИНУ

Веома добар наступ остварили су репрезентативци Србије на Светском купу у кајаку који је у Сегедину одржан од 24. до 27. септембра где је наступило више од 350 такмичара из 33 земље, освојивши четири медаље.
На радост љубитеља кајака у Бечеју на победничим постољима су нашли наши суграђани Марко Новаковић и Биљана Релић. Њих двоје су у миксу у трци двоседа на 200 метара освојили сребрну медаљу чиме су показали да су и у овој години, обележеној Корона вирусом, успели да пронађу форму и освоје одличје на међународној сцени. Некадашњи светски и европски првак у двоседу на најкраћој деоници, Марко Новаковић и Биљана Релић, европска шампионка у једноседу на 200 метара у конкуренцији млађих сениорки из 2018. године, у финалу Светског купа трку су завршили у времену 34.47. Злато је припало домаћој посади у којој су веслали Ана Луч и Колош Чижмадија (34.31), док се на најнижи степеник победничког постоља попела посада Француске у саставу Манон Хоскенс и Максим Бомон (34.53).
Новаковић је до медаље бронзаног сјаја дошао и у четверцу у трци на 500 метара у којем су осим њега веслали Небојша Грујић, Анђело Џомбета и Марко Драгосављевић. Злато је освојила посада Француске, док је сребро припало посади Украјине.
Наша репрезентација је Светски куп у Сегедину завршила са четири одличја од чега једним сребром и три бронзе. Осим поменутих медаља на победничко постоље су се пењали Марко Драгосављевић у једноседу на 200 метара и Кристина Бедеч у једноседу на 5.000 метара.