ВестиДруштво

Међународна регата прошла и кроз Бечеј

Четрнаеста по реду Међународна регата „Воде Војводине“, почела је 21. јуна и трајаће до 29. јуна. Овогодишњи караван иде као и увек Дунавом, Тисом и дуж канала Дунав – Тиса – Дунав са 85 пловила и око 250 учесника. Током девет дана, наутичари ће пловити на кружној рути Нови Сад – Перлез – Бабатово – Бечеј – Турија – Руски Крстур – Каравуково – Бачка Паланка – Нови Сад укупне дужине око 300 километара.

Овогодишња регата има и хуманитарни карактер. Организован је и наградни конкурс за заштитни знак овогодишње регате у сарадњи са Факултетом техничких наука, а студенткиња тог факултета Драгана Илић добитница је новчане награде у износу 120 000 динара.

Организатори овогодишње регате ставили су у фокус промоцију риболовних вода и риболова. Сви учесници регате на поклон добили су штап за пецање, а у овом спорту опробаће се и деца и одрасли на такмичењу које ће бити одржано 25. јуна у Србобрану на новоизграђеним пецарошким местима. Ова регата има и хуманитарни карактер и учесници регате ће сакупљати пластичне чепове, а у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха“ средства ће бити усмерена на куповину дечје ходалице за четрнаестогодишљу девојчицу из Футога. Крај регате ће бити у знаку обележавања Међународног дана Дунава на Штранду за који је припремљен богат културно-уметнички програм

Протекле недеље регата је боравила и у Бечеју. Учесници регате су код нас на Тиси могли да уживају у посети нашем граду и Долми. Од стране Општине Бечеј је им такође уприличен дочек. Давид Туфегџић, члан ОВ за спорт, омладину, туризам и информисање, је срдачно дочекао госте и истакао да је Општина Бечеј подржала регату како финансијски тако и логистички.