Óbecse

Megkezdődött a Miloš Crnjanski utca felújítása

Március 4-én megkezdődtek a munkálatok Óbecsén a Miloš Crnjanski utcában, amelynek a Csillag tér és Gerberék utca közötti részének a páratlan számozású oldalán az elkövetkező hetekben lecserélik a vízhálózatot.
A Miloš Crnjanski utcában nem csak a vízhálózatot cserélik ki, de új aszfaltréteg kerül majd az úttest egy szakaszára, a járdákat kikövezik és új kocsibejárókat és parkolóhelyeket építenek. A 47 millió dinár értékű beruházást a Gazdasági Minisztérium 11,3 millió dinárral támogatja, a többi pénzt a községi költségvetésből teremti elő az önkormányzat. A út és a járdák mellett 9 millió dinárból az elektromos vezetékeket is lecserélik a Csillag tér és a Gerberék utca között, míg a közvilágítás 6, a vízvezeték-hálózat pedig 4 millió dinárból újul meg. A Komunalac Közvállalatra hárul majd a zöldterület rendezése, ennek során kivágják a régi és a munkálatokat akadályozó fákat.
Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az év végéig megújul Óbecsén a Zöldfás utca, amely több mint 118 millió dinárból új úttestet, gyalogjárdákat, kerékpárutat, gépkocsibejárókat, parkolóhelyeket és közlekedési jeleket kap majd, emellett a vízvezeték-hálózatot is felújítják ezen a szakaszon, és a közvilágítást is modernizálni fogják.
A tervek között szerepel egyébként a Csuka Zoltán utca felújítása is a Csillag tértől a közlekedési lámpáig, azaz a Fő utcáig. Erre a 200 méteres szakaszra ugyancsak új útburkolatot, járdákat, kocsibehajtókat és parkolóhelyeket terveznek, a régi fák helyére pedig újakat szeretnének ültetni. Ehhez a felújításhoz egyelőre még csak a műszaki tervdokumentáció készítésére készül szerződést kötni az önkormányzat.

Fehér Rózsa