Óbecse

Megkezdődött a vakcináció Óbecsén

Az egészségügyi dolgozók után az idősebb polgárok következnek

Január 20-án kezdetét vette a polgárok vakcinációja Óbecsén, a Sportközpontban. Azok vehették fel a COVID-19 vírus elleni védőoltást, akik arra az e-Uprava honlapon keresztül igényt tartottak, azaz előre jelentkeztek. Az oltás előre megszabott időpontok szerint történik, az arra kijelölt helyen. Ebből kifolyólag a sportolni és edzeni érkező lakosok számára az ajtókra kitett értesítések könnyítik meg a tájékozódást, hiszen a fő bejárat most nincs funkcióban. Azonban ez nem akadályozza a Sportközpont működését és a sportolni vágyók aktivitásait, hiszen másik bejáratokon tudnak eljutni a kívánt termekbe.
Az Egészségház csapatai felkészülve várták az immunizáció kezdetét. Az oltásra érkező polgárokat előző nap értesítik a kapcsolattartó központból, hogy mikor kell megjelenniük, ezzel megakadályozva, hogy tömeg alakuljon ki a Sportközpont folyosóin. Tíz perceként érkeznek lakosaink a vakcinációra. A folyamatot a helyi önkormányzat követi és koordinálja Svetlana Vuletić község elnök helyettes vezetésével.
Az egészségügyi dolgozók után, az első hullámban az 1926 és 1949 között született polgáraink vehették fel a védőoltást. Többségük egyébként is igényli az influenza elleni védőoltást, így nem volt kérdéses, hogy most is bejelentkeznek. A kérdőív kitöltése után legidősebb polgáraink megkapták az oltást, amelyikre online igényt tartottak.
Szerbiában a német-amerikai és a brit-svéd oltóanyag mellett a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V védőoltás elérhető el. Folyamatosan érkezik az oltóanyag az országba.

D.P.