Култура

МКУД „Петефи Шандор“: Овогодишња завршна изложба секције „Дуга“

У просторијама МКУД „Петефи Шандор“ у петак 16. децембра отворена је изложба сликарске секције „Дуга“. На отварању ове културне манифестације окупљене су најпре поздравиле Каша Тот Пирошка и Силвија Фењвеши, секретарка МКУД „Петефи Шандор“.

„Велико ми је задовољство и част што могу да отворим и ову изложбу чланова сликарске секције „Дуга“, која сад већ ради двадесет година. Током протеклих година, чланови групе су својим радом и стваралаштвом обогатили делатност нашег удружења, али и своје и наше животе. Својим радовима пронели су и добар глас о раду нашег удружења на различите дестинације и на све сликарске сусрете широм Војводине где су гостовали. Путовали смо али смо били и домаћини. Било нам је драго да угостимо своје пријатеље са којима смо стварали на бројним колонијама. На овај начин дали смо им и прилику да упознају и наш град. Наши чланови су са својим радовима учествовали на изложбама и конкурсима са којих су се веома често кући враћали са наградама и веома добрим резултатима. Чланови наше секције са задовољством сарађују и са другим удружењима, секцијама, организацијама и институцијама које организују ликовне колоније и окупљања уметника. Наша секција посвећена је и хуманитарним акцијама у оквиру којих се одржавају ликовни сусрети чији је циљ и добротворна делат-ност. Сада имате прилику да погледате овогодишњу завршну изложбу, на којој ћете сигурно пронаћи нешто што вам се посебно свиђа. Члановима наше секција желим, за крај године, да наставе да раде и стварају и даље али и да се друже, буду срећни и са нама поделе радост заједничког стварања и у будућности.  Поред тога, свима присутнима желим добро здравље, срећан Божић и успешну 2023. годину“, рекла је Силвија Фењвеши.

На отварању изложбе наступили су и подигли атмосферу и припадници дечијих плесних група МКУД „Петефи Шандор“ а сликарима су подељени и мали поклони за празнике.