Најмасовније ветеранско Првенство Србије

Јубиларно X ветеранско Првенство Србије у стоном тенису одржано је у Бечеју 13. јуна, а учешће је узело више од 80 такмичара из целе земље.
Бечејски спортски центар поново је био стециште стонотенисера, овога пута најстаријих који су снаге одмерили у дубл и појединачној конкуренцији у седам старосних категорија.
Домаћин сусрета био је Стонотениски клуб Бечеј, који је овај догађај организовао са Стонотениским савезом Србије и Стонотениским удружењем ветерана Србије.
„Такмичење није одржано прошле године из добро познатих разлога – пандемије корона вируса. Ово ветеранско првенство је најмасовније до сада, а разлог је можда управо цела та ситуација и чињеница да су се људи зажелели такмичарског стоног тениса и дружења. Пријавило се 89 такмичара, али из оправданих разлога нису сви учествовали“, казао је Горан Драгин из Стонотениског клуба Бечеј.
Суорганизатори кажу да је одлука коме ће припасти домаћинство овог јубиларног издања државног првенства за ветеране било лако, узимајући у обзир дугогодишњи стаж у одржавању ветеранских турнира у нашем граду.
„Бечеј је иначе познат као добар домаћин оваквих турнира. Првенствено мислим о Коленица купу који је на овим просторима заживео као један од најмасовнијих и најутицајнијих турнира. Са истим тим људима организовали смо Првенство Србије за ветеране, које је морам да напоменем најпосећеније до сада“, истакао је Звонимир Бритка, председник Стонотениског удружења ветерана Србије.
Боје Бечеја на првенству бранили су Горан Драгин, Зоран Тинтор, Денеш Пинтер, Ото Киш и Дејан Зеремски.

В.Љ.