Култура

Народна библиотека Бечеј: Дечији музички камп у библиотеци

Народна библиотека у Бечеју је и ове године током лета организовала дечији музички камп за децу од 7 до 15 година и за малишане од 3 до 7 година. Због епидемиолошке ситуације камп је ове године био померен на последње две недеље августа месеца. У нешто измењеним условима са мањим групама и индивидуалним часовима организатори су успели да ураде програм са чак 60 деце. На овогодишњем кампу фокус је био на томе да деца науче основе поп и рок музике.

„Десет дана испуњених задовољством кад се код деце пробуди љубав према музици, инструментима, песми и кад схвате да нису важни они сами као појединци, већ да једино заједно могу да створе нешто лепо и племенито. Бечеј треба да буде поносан што има толико талентоване деце!“- каже се у саопштењу организатора.

Последњи дан кампа организован је као и сваке године велики завршни концерт на летњој сцени библиотеке у недељу 30. августа где су деца показала шта су научила у увежбала током кампа. Деца су свирала стандарде рок и блуз музике, публика је колико је било могуће у овим условима напунила двориште библиотеке. Концерт је одржан уз поштовање свих мера епидемиолошке заштите. Организатори су овим концертом најавили камп и следеће године у надајмо се, бољим условима.