Друштво

Народна библиотека Бечеј: Подељене награде на Фаршанги конкурсима

Народна библиотека Бечеј је поводом Фаршанга празника расписала литерарни и ликовни конкурс, за ученике 5-6 и 3-4 разреда основних школа на територији Општине Бечеј. За литерарни конкурс је одзив био нешто слабији. Додела награда је одржана 19. фебруара 2021. године у свечаној сали Народне библиотеке Бечеј.

На литерарном конкурсу тема је била „Kinek az álarca mögé bújnék?” („Иза чије маске би се сакрио?“) Радове је оцењивала професорица Варњу Илона. Додељене су 3 награде и једна посебна награда.
1. награда ХЕГЕДИШ ЛАСЛО, 5. разред, основна школа „Шаму Михаљˮ из Бачког Петровог Села
2. награда САЛМА ВИОЛА, 5. разред, основна школа “Шаму Михаљ” из Бачког Петровог Села
3. награда ФИЛЕП АДЕЛ, 5. разред, основна школа “Светозар Марковић“ из Бачког Градишта
посебна награда БАТА ХАНА, 5. разред, основна школа „Светозар Марковић“ из Бачког Градишта
Награђени су добили поклон књигу и захвалницу.

На ликовни конкурс приспеле су маске са територије Општине Бечеј из свих основних школа. Пристигло је 13 шарених, интересантних и оригиналних паноа. Тема је била „Osztályunk farsangi álarcai” („Маске нашег одељења“). Додељене су 3 награде и једна посебна, која је освојила највише лајкова, на facebook страници наше установе.
1. награда: основна школа „Петефи Шандор” одељење из Дрљана, учитељица Ференци Тинде.
2. награда: основнa школa „Петефи Шандор” из Бечеја, учитељица Ваштег Гебер Јудита.
3. награда : основна школа „Север Ђуркић” из Бечеја, учитељица Гортва Ангелина.

Посебну награду за највише лајкова (преко 700) добила је основна школа “Шаму Михаљ“ из Бачког Петровог Села, учитељица Ходик Салма Изабела.

„Награђенима је уручен поклон пакет и захвалнице. С обзиром на постојећу епидемиолошку ситуацију оба конкурса су расписана на онлајн страницама Библиотеке. Библиотека као организатор је задовољна одзивом. Наравно захвални смо учитељицама и професорима за њихов труд. У име колектива и директорице библиотеке честитамо награђенима и желимо им пуно успеха. Народна библиотека ће се трудити да и у будуће организује разне активности, наравно у складу са постојећом ситуацијом. Планирамо разне интерактиве активности, и квизове на оба језика.Сви жељно ишчекујемо да се наше активности преселе у нашу установу. То су едукативни забавни програми који су и до сада масовно привукли наше најмлађе читаоце.“ – рекла нам је Ирен Тол, књижничарка са Одељења за децу библиотеке у Бечеју и организаторка овог конкурса.

Ирен Тол је позната по својим креативним радионицама и занимљивим идејама, била је главна организаторка овог конкурса – чак је и лично, својим рукама, направила и креирала неке од Фаршанг награда.