Друштво

Народна библиотека Бечеј: Прва посета библиотеци

Од почетка ове године Народна библиотека у Бечеју је почела интензивније да ради на промоцији читања код наших најмлађих суграђана па је тако у оквиру ове кампање и покренула још једну фејсбук групу под називом Odeljenje za decu – Gyermekosztály/ Biblioteka Bečej – Könyvtár Óbecse на којој ће бити редовно објављивани садржаји који се тичу рада ове установе са децом. На овој страници је најављен и сада већ традиционални Фаршанг маскенбал који библиотека организује сваке године у част дочека пролећа. Ма-скенбал је одржан у свечаној сали Народне библиотеке.

Током претходне недеље уприличена је у централној библиотеци и „прва посета“ најмлађих „чланова“. Малишани из јаслене групе ПУ „Лабуд Пејовић“ имали су „час“ упознавања са књигама. Клинци су показали велико интересовање за књиге а особље дечијег одељења али и целе библиотеке провели су веома леп дан у игри са малишанима.

„Када бисте само знали како је диван осећај, када дете од 2 године први пут уђе на Одељење за децу у библиотеци, рашири окице и каже – ваууу.  Као да је закорачило у некакав магични свет (а није да није) у којем се, пре свега, осећа безбедно. Безбедно, а тиме и слободно да одмах почне самостално да цуња, преврће, листа, истражује. Е, баш тај моменат је сваком библиотекару добро познат и знамо колико је важан. Тај први корак ка свету књига, тај искрени „вау“ моменат. Па, вау децо и за вас и за васпитачице које воде јаслену групу ових слатких Воћкица! Вау!“ – рекли су нам запослени у библиотеци.