Népkönyvtár: A verspályázat határideje szeptember 18.

Augusztusban zeneműhely gyerekeknek

Az óbecsei Népkönyvtár június végén verspályázatot hirdetett meg gyermekek részére A vers csak születik… elnevezéssel. A pályázat eredetileg július 20-ig tartott volna, azonban a fennálló járványhelyzet miatt a jelentkezési határidőt ,,kitolták” szeptember 18-ra.
A pályázatra egyébként a délbácskai körzet általános iskolás diákjai jelentkezhetnek, azaz Óbecse, Bács, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Verbász, Zsablja, Újvidék, Temerin, Szenttamás, Titel és Sremski Karlovci tanulói. Egy jelentkező legfeljebb három verset küldhet, a vers terjedelme nincs megszabva. A beküldött alkotáshoz mellékelni kell a vers írójának adatait (név, vezetéknév, születési év, az általános iskola neve, osztály, lakhely, telefonszám és rövid életrajz). A korhatár meg van szabva, a pályázatra 10 és 15 év közötti diákok jelentkezhetnek, akik szerb vagy magyar nyelven írhatnak verset, amivel pályázhatnak. A munkákat a suncestihova@gmail.com email címre kell küldeni, immár szeptember 18-ig. Az óbecsei Népkönyvtár igazgatónőjének elmondása szerint a pályázat célja az írott szó népszerűsítése, a gyermekköltészet bemutatása, a fiatal költők alkotásra buzdítása.
Emellett, az intézmény minden biztonsági és megelőző intézkedést betartva, augusztus folyamán zenés műhelyet szervez gyerekeknek. A programon a 7 és 15 év közötti zenélnivágyó fiatalok elsajátíthatják a pop és rock zene alapjait, mindezt hivatásos zenészek segítségével. A műhely, amely a Music Camp címet viseli, augusztus 20-tól augusztus 30-ig fog tartani a Népkönyvtárban.
A gyerekek megismerkedhetnek a billentyűs hangszerekkel, a gitárral, dobokkal, énekléssel, hegedűvel, basszusgitárral és cimbalommal. A hangszeren való alaptudás ajánlott, de nem kötelező. Jelentkezni augusztus 18-ig lehet a könyvtárban személyesen vagy a 064 6168 395 telefonszámon. A részvétel ingyenes.