Нова галерија и радионичарски простор у Кући Тан

У Спомен кући Тан је отворено ново дограђено у уређено крило намењено за галеријски простор и радионичарске програме. У питању је инвестиција вредна 8 милиона динара коју је донирала влада Републике Мађарске. Простор који је реконструисан има 120 квадратних метара у приземном делу и око 60 квадратних местара на спратном делу. Радови су започети у октобру прошле године.

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор и председник Друштва интелектуалаца браће Тан Ласло Бонифарт су и свечано отворили овај нови објекат. У оквиру отварања у новом простору је постављена и изложба слика наше суграђанке Елеоноре Тол Степанов. Ова изложба је отворена у галерији куће Тан сваки дан од 10 до17 часова.
Према речима Ласла Бонифарта овај нови простор ће омогућити да се одвијају неки већи радионичарски програми и изложбе и семинари. Планови за даљу изградњу су велики од уређења дворишног простора за децу до изградње соба за боравак у поткровљу што ће омогућити да се програми организују и на регионалном нивоу, не само за бечејску публику и учеснике него и за шире окружење. Председник Савеза Војвођанским Мађара Иштван Пастор је нагласио да је претходни простор који је био у употреби у Кући Тан био је добрим делом намењен за спомен изложбу браће Тан док ће овај нови део који је уређен бити намењен актуелнијим модернијим садржајима и да ће то дати додатни комоцију у раду ове институције.