Нови хотел расписао конкурсе за радна места 

У Змај Јовиној улици у Бечеју на плацу у близини Јодне Бање је прошле године 4. марта свечано постављен камен темељац за хотел са четири звездице „Experience“. Инвестиција вредна 2.5 милиона евра полако се приводи крају као заједнички пројекат мађарске Фондације Просперитати и акционарског друштва „Arthur Bergmann“ из Мађарске. У Бечеју је регистрована и локална фирма под називом „Obrock food“ чији је заступник Деже Фехер, која се према опису из АПР-а бави делатношћу ресторана и покретних угоститељских објеката. Та фирма је и званично пре две године на конкурсу Фондације Просперитати добила око милион евра за ову инвестицију, остатак од око 1,5 милион је обезбедило акционарско друштво „Arthur Bergmann“ из Мађарске.

Да се хотел дефинитивно приводи крају и да је могуће да ће и рокови за завршетак изградње који су предвиђени за крај ове године бити испоштовани сведочи и објава конкурса за радна места које је фирма „Obrock food“ расписала средином маја месеца. Па је тако у огласу за пријем нових радника објављено 20 радних места у хотелу и то: за по једног извршиоца: за менаџера одржавања хотела, супервизора домаћинства, супервизора рецепције, менаџера за храну и пиће и за главног кувара, по два извршиоца за помоћног радника у кухињи и два кувара, за 5 извршиоца са позицију собарице и 6 извршиоца за рецепционаре. За менаџера одржавања хотела рок за конкурисање за посао је 31. јули док је за све остале позиције рок 30. септембар. 

У питању је је хотел са око 25 соба и три апартмана који ће у свом склопу имати и спа центар, терен за мини голф, ресторан, теретане и друге пропратне садржаје. Задњим делом хотел гледа на Горански расадник па је овим пројектом предвиђено и уређење тог околног простора, Пројекат је укупне вредности 2,5 милиона евра. „Просперитати“ је мађарски фонд у Србији који је до сада одобрио новац за реализацију 14.000 пројеката у областима развоја привреде, туризма и пољопривреде, куповине кућа за младе брачне парове и др. Фондација Просперитати представља мађарску регионалну фондацију за заједнички развој у Војводини. Фондација је добровољна, невладина и непрофитна организација, основана ради остваривања добротворних циљева. За главног инвеститора „Arthur-Bergmann Hungary“ ово је једна од мањих инвестиција која је такође пилот пројекат у Србији, нека врста испипавања тржишта и могућности за даље инвестирање.