Рекреација: ПД „Lesson“ прославило деценију и по постојања

Око 170 љубитеља природе, планинара и равничара узело је учешће на тринаестој по реду  акцији  „Пешачимо  у  природи“, коју је 29. маја организовало Планинарско друштво „Lesson“ из Бечеја поводом 15 година рада и постојања.

Поред домаћина, у Горанском парку су се окупили и планинари из Београда, Суботице, Сомбора, Вршца, Новог Сада, Сирига, Србобрана и Врбаса, а након традиционалног доручка свита је кренула пут кружне стазе дугачке 12 километара.

„Задовољни смо одзивом. Срећом време нас је послужило. Било је мало блата, али то за планинаре није ништа ново. На овај начин, уз наше пријатеље из других планинарских друштава, обележили смо 15 година постојања. Ово је била наша 13 традиционална акција на новом локалитету у Горанском парку. Надамо се да ћемо добити део просторија у парку, како бисмо после деценију и по имали сталну адресу и стални простор“, казала је председница Планинарског друштва „Lesson“ из Бечеја, Мира Вуковић.

Акцију Планинарског друштва „Lesson“ подржала је и Општина Бечеј.

„Планинарско друштво „Lesson“ је свакако једна од спортских организација која заслужује више пажње, него што им је пружено у претходном периоду. Управо у том контексту, веома сам задовољан што смо ову организацију од ове године подржали путем јавног конкурса са 120.000 динара. Мислим   да сви заједно можемо бити задовољни због чињенице да у локалном систему спорта имамо организацију која окупља групе спортиста и рекреативаца из других градова и општина, а томе у прилог говори чињеница да је више од стотину љубитеља природе и шетача узело учешће на овој акцији у Бечеју“, казао је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.

За госте ово је била идеална прилика да се поново сусретну, размене искуства, али и да стекну нова познанства и пријатељства. Планинарски скуп се из Горанског парка упутио ка Шлајзу, затим обалом кроз камп насеље и кроз шуму поред Тисе до жуте куће и потом долмом до хотела „Златна обала“, где су наставили дружење уз ручак и музику.