Спорт

Фудбал: ОФК Бечеј 1918 завршио сезону на осмој позицији

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 завршио је сезону 2021-2022. у Српској лиги Војводина као осмопласирана екипа са 44 бода, односно са 13 победа, пет нерешених мечева и 12 пораза а са гол разликом од 51 : 56.

У последњем мечу, који је игран у петак 3. јуна на Градском стадиону крај Тисе са екипом Радничког из Сомбора, фудбалери Бечеја претрпели су четврти пораз за редом, што је био уједно и најдужи низ изгубљених мечева у овој такмичарској сезони.

Веома лоше и слабо прво полувреме одиграли су домаћи али и гости, без конкретних напада и шанси. Међутим, индивидуалном грешком голмана Бечеја, момци из Сомбора стижу до предности од 0:1 пред крај првог дела утакмице и као и у претходним мечевима стављају домаће на муку – да се извлаче из минуса и да вијају резултат.

У другом делу утакмице много боља игра и велики број шанси за екипу Бечеја. Чинило се да је све одлично кренуло и да су се домаћи вратили у утакмицу. Међутим, од многобројних прилика плаво-бели користе само једну у почетку другог дела утакмице, а Сомборци све те пропуштене шансе успевају да казне са још два гола.

„Заиста смо себи допустили да промашујемо шансе које једноставно не смеју да се промашују. Као што бива по старом правилу, након великог броја промашаја, противник из две полуконтре постиже два гола и самим тим ставља тачку на резултат. У принципу једна заиста лоша утакмица, нисам ни мало задовољан, јер смо опет поклонили победу и једина срећа је што је ово била последња утакмица у сезони“, искрен је Лазар Дабижљевић, тренер ОФК Бечеј 1918.

Након овог меча играчи Бечеја одлазе на одмор до нове сезоне, а шта ће се до почетка новог Српсколигашког каравана десити и до каквих ће промена доћи у играчком кадру преостаје нам да видимо у наредна два месеца.

„Доћи ће сигурно до великих кадровских промена, долазака нових и одлазака садашњих играча и надам се да ћемо успети максимално да се припремимо за следећу сезону, да ћемо бити много бољи и да ћемо поновити успех и резултат из прве полусезоне, када смо завршили као трећепласирани“, закључио је Дабижљевић.

Вукашин Љубојев