Фудбал: Воша победом заокружила првенство

Четрнаест победа, три ремија и тринаест пораза укупан је учинак Фудбалског клуба Војводина из Бачког Градишта у сезони 2021-2022.

Након одиграног 30. кола у Војвођанској лиги Север, у ком су славили над Његошем из Ловћенца са чак 9:3, фудбалери Војводине завршили су као седмопласирана екипа са 45 бодова и са гол разликом од плус десет (58-48).

Када је реч о последњој утакмици ове сезоне, голове за тим из Бачког Градишта постигли су Пеленгић у 2, 3. и 24. минуту, Братислав Јелић у 13, 29, 39. и 56. минуту, док су Проданов и Давор Јелић искористили своје шансе у 47. односно у 67. минуту и тако се након серије пораза опростили од својих навијача победом. Са друге стране, противнички тим из Ловћенца, као последње пласирана екипа испала из лиге и наредне године снаге ће одмеравати са клубовима у нижем рангу такмичења.

„Била нам је жеља да последњу утакмицу у сезони оверимо победом и да се пред навијачима искупимо за неке поразе који нису смели да се догоде. Нажалост, Ловћенац испада из лиге. Они су дошли са младим играчима, чисто да испоштују целу сезону. Желим им сву срећу наредне сезоне и да се стабилизују  у подручној лиги, јер тај клуб са дубоком традицијом то и заслужује. Не заслужује чак ни да испадне из Војвођанске лиге“, казао је тренер ФК Војводина, Ото Барта.

Према његовим речима, циљеви ФК Војводине су делимично остварени, а то је да се направе добри резултати и да се безбрижно сезона приведе крају. Ипак, оно што Воши није пошло за руком јесу 50 – 51 бод, колико се и очекивало пред првенство као и неки неочекивани порази од којих је највећи ударац за тренера био у 26. колу од Крила Крајине из Бачке Паланке.

„Жао ми је утакмице од пре пет недеља коју смо играли код куће против Крила Крајне, јер смо водили са 3:1 у 66. минуту и на крају смо изгубили ту утакмицу. Ко год је гледао нико не може да објасни како смо ту утакмицу изгубили и ја још увек нисам прежалио то. За мене је то један од најтежих пораза у тренерској историји“, рекао је Барта.

Како је казао тренер Војводине, са припремама за предстојећи циклус креће се за месец дана, јер од средине августа почиње нова сезона, а до тада ће управа клуба разматрати о амбицијама, доласцима и одласцима играча.

Вукашин Љубојев