Одбојка: Стотинак екипа на 12. „Volleyball open-у“

Дванаесту годину за редом Женски одбојкашки клуб Бечеј организовао је традиционални турнир у одбојци за девојчице „Volleyball open“ годишта 2008, 2009, 2010 2011, 2012, 2013 и млађе.

Велики одбојкашки турнир у мини одбојци (4 пута 4) одржан је минуле суботе, а стециште мали одбојкашица било је као и претходних година у хали спортског центра у Бечеју.

„Имамо око стотинак екипа пријављених, а играмо на 12 терена. Жеља нам је била да имамо и неколико терена ван Хале, међутим због лоших метеоролошких улова односно кише, ипак су сви мечеви играни унутар спортског центра. Екипе које смо угостили дошле су са простора целе Војводине као и одбојкашице Колубаре које су дошле из Лазаревца. На самом турниру није био резултат у првом плану већ дружење упознавање и стицање нових искустава код малих одбојкашица. Женски одбојкашки клуб учествовао је са 13. екипа, тако да су сва наша деца имала мечеве и што је најбитније да покажу шта су научиле а резултати су дошли из посвећености на терену и доброј игри“, казао је организатор турнира и тренер ЖОК Бечеј, Саша Бакић.

Бечејске жокице показале су се као веома успешне и перспек- тивне одбојкашице, а како и саме истичу, кроз овакве и друге турнире, уз дружење стичу и додатна знања и вештине у овом спорту. Задовољство у учествовању имале су девојчице али и тренери одбојкашких клубова. Екипа Колубаре из Лазаревца на такмичење је дошла са десет екипа односно са преко 40 девојчица.

„Нама је ово други пут да долазимо у Бечеј и оба пута смо гостовали са великим бројем екипа. Турнир нам је занимљив обзиром да се наше екипе из Лазаревца углавном срећу са екипама из београдског округа, тако да им је ово супер искуство да виде како се игра одбојка и у Војводини. У принципу задовољни смо организацијом, а момци који ово организују заиста су супер“, рекла је Милица Мазалица, тренер ОК Колубара из Лазаревца.

Дугогодишњи пријатељи и гости клуба, из Куле, дошли су са седам екипа у Бечеј односно са 40 младих одбојкашица.
„Свакако да би пре свега похвалио Женски одбојкашки клуб из Бечеја, и мислим да смо сви сведоци да овакви турнири пуно значе за омладину, децу и за младе одбојкаше и одбојкашице, тако да ћемо ми генерално ћемо ми и следеће године бити на овом турниру“, истакао је Милорад Лазић, тренер ОК Хајдук из Куле.

Када је реч о самим резултатима, Женски одбојкашки клуб Бечеј освајач је првог места код 2014. годишта и млађе, док је треће место освојио у годиштима 2008, 2009 и 2011. Најбољи примач међу 2008. годиштем била је Бојана Бабић, код 2009. као најбољи сервер издвојила се Оливера Вучковић, а код 2011. годишта најбољи смечер била је Ирина Кошарка.

Вукашин Љубојев