ДруштвоКултура

Новогодишњи концерт наставника музичке школе „Петар Коњовић“

Предстојеће новогодишње празнике на самом почетку сезоне и ове године су Бечејцима улепшали наставници и ученици Музичке школе “Петар Коњовић” великим Новогодишњим концертом. Овогодишња тема концерта била је музике из дечијих цртаних филмова. Сала Градског позоришта била је премала да прими публику па места није било више ни за стајање. На самом почетку наступио је гудачки оркестар наставник и бивши ученици школе. У наставку су садашњи ученици, плесали и певали а ређале су се добро познате нумере из Краља лавова, Три прасета, Успаване лепотице и других углавном Дизнијевих остварења. Бечејци нису могли пожелети бољи почетак празника.

„Веома смо задовољни, све оно што смо замислили смо успели да изведемо али пре свега да повежемо децу, наставнике па и родитеље. Све нас је повезала и ова веома интересантна тема. Концерт је био веома добар. Највећи показатељ успешности су дивни коментари које смо већ чули од публике. Мени је такође важно да су моја деца савршено певала, наравно да увек може боље и трудићемо се али мислим да је за овај пут било више него довољно јер је било јако лепо и оно што је најважније деца су уживала. Није им било напорно док су вежбали, са задовољством смо припремали концерт.
Тематски смо успели да повежемо наступе, у питању је била музика из дечијих цртаних филмова. Није ово први пута да радимо музику из филмова, имали смо раније већ наступ са оркесторм наставника где смо радили филмску музику. Био је то мало озбиљнији концерт и тематски и музички, за одраслу публику, деца нису у томе учествовала. Ово што смо за овај концерт припремили посвећено је било нашим ученицима, деци. Музика из дечијих цртаних филмова дала нам је непресушан извор идеја како да направимо овако богат програм, деца су уживала јер они живе кроз тај бајковити свет, њима је то веома блиско. Мислим да ћемо ускоро морати да поновимо тему концерта, можда сад из неког другог угла да се не би понављали. Мислим да је ово тим који добија и тако ћемо наставити да радимо. Ово је била лепа завршница ове године, већ на пролеће чека нас низ такмичења и то у свим одсецима, и гудачи и клавиристи и соло певачи и трзачки инструменти, имамо и ми и наш Фантаст који нас чека у мају, а и имамо и још неку идеју за овај наш мали хорић да и они изађу на неко такмичење, али нећемо још о томе унапред. У сваком случају ми смо уживали припремајући овај наступ скоро толико колико је и публика уживала“ – рекла нам је наставница солфеђа и дигенткиња Сенка Јовановић.

Гудачки оркестар музичке школе води наставник солфеђа Бранислав Дробац.
„Наш гудачки оркестар ради у оквиру школе и у њему учествују професори гудачког одсека и бивши ученици школе. Овај оркестар је формиран 2014. године, наступамо углавном на новогодишњим концертима и неким манифестацијама у граду. Ја бих пре свега желео да честитам свим учесницима на овом концерту јер су заиста вредно радили, залагали се, трудили, долазили на пробе. Сав тај труд је разлог зашто је овај концерт овако добро звучао данас. Надам се да ћемо имати прилике да га још негде у овој форми изведемо. Оно што је најлепше у свему овом је да имамо бивше ученике који нам се враћају да свирају са нама, са својим бившим наставницима. То је велика сатисфакција за нас као и директан рад са децом. Драго нам је да они и када заврше школовање у нашој школи наставе даље да свирају и да се баве музиком.“ – рекао нам је Бранислав Дробац.