Nyári táborok az óbecsei Logiscoolban

Kiváló kikapcsolódás, digitális témák, játék és tanulás egyben: június és augusztus 5. között a legmenőbb tartalmakkal várja az idén is a 7 és 14 év közötti táborozó, kreatív gyerekeket Szabadkán, Újvidéken, Zentán, Óbecsén és Magyarkanizsán a Logiscool.

– A mai korszerű oktatásban, amikor a gyerekek a virtuális világban és a videojátékok mellett érzik magukat igazán komfortosan, fontosnak tartom, hogy olyan környezetet teremtsünk a számukra, amelyben örömmel és könnyedén sajátítják el a jövő tudását. A Minecraft, a Roblox, a YouTube, a kreatív fotóés videószerkesztés, valamint a kalandjátékok programozása teljes mértékben megadja ezeket a lehetőségeket, hiszen egyszerre szavatolja a kikapcsolódást, az alkotást és a tanulást is. Amióta ilyen jellegű táborokat szervezünk, azt tapasztalom, hogy a tanítványaink a korosztályuk viszonylatában messze meghaladó tudást sajátítanak el – tudtuk meg Rózsa Zsombortól, a szerbiai Logiscool iskolahálózat igazgatójától.

Az óbecsei Logiscool a digitális világ négy elterjedt témáját  helyezte nyári kínálatába, a legnépszerűbb táborukban a gyerekek a Minecraft játék mélységeibe tekinthetnek be, megismerkedhetnek a redstone végtelen lehetőségeivel, és virtuális összetett áramkörökkel vezérelhető mechanikus szerkezeteket építhetnek. Mindezt a tudást aztán felhasználhatják egy futurisztikus város felépítéséhez és azon belül kedvenc szuperhőseik főhadiszállásához.

– Ezen a nyáron először választhatják a gyerekek a japán anime karakterekkel alkotható Kalandjátékkészítő táborunkat. További újdonság a Kreatív mobil fotó és videó táborunk, amely során a gyerekek megtanulják kihasználni a mobileszköz kamerájában és saját ötleteikben rejlő lehetőségeket, hogy menő, egyedi tartalmakat tudjanak készíteni – magyarázta Rózsa

A Logiscool egyik legnépszerűbb tábortémája a Roblox, amely lehetőséget teremt arra, hogy bármilyen játékot megalkossanak a résztvevők, amit csak el tudnak képzelni az izgalmas autóversenytől a kockázatos akadálypályán át a trükkös rejtvényekig. A táborozók megtanulják használni a Roblox Studio eszköztárát és egy általuk jól ismert környezetben ismerkednek meg a játékkészítés alapjaival. A tábor végére a gyerekek több saját játékkal is büszkélkedhetnek, amiket aztán tovább finomíthatnak és megoszthatnak a barátaikkal.

– Óbecsén a Logiscool félnapos táborokat szervez, amely a vezetett tematikus foglalkozás mellett gazdag szabadidős programot kínál, ezek keretében a táborozó gyerekek szórakoztató vetélkedőkön és trendi challengeken vehetnek részt. A táborozók napi két alkalommal táplálkozási szakember által összeállított étrend alapján étkezhetnek, a tábor végén pedig ajándéktárgyak, elismerő oklevél és garantált sikerélmény vár a résztvevőkre – emelte ki az igazgató.

A táborokba 2022. június 25-éig lehet jelentkezni a www.logiscool.com/hu-rs honlapon. További tájékoztatásért az érdeklődők az óbecsei Logiscool ügyvezetőjét kereshetik a 062/876-9025-ös telefonszámon, illetve a hello.becej@logiscool.com e-mail címen, valamint a Logiscool Bečej Facebook oldalon.