Обележена годишњица клуба „Перо аматера“

Драган Савић, „Перо аматера“

Књижевно уметнички клуб „Перо аматера“ из Бечеја свечано је прославио две године од оснивања 3. маја у ресторану „Наша кафаница“ који им је за ту прилику уступио простор. Тим поводом Удружење је објавило и билтен под називом „Рођендаоник“. На рођендану чланови клуба читали су своје радове, прозне и потескe, представљени су и ликовни радови чланова клуба.

Клуб је основан пре две године на иницијативу Драгана Савића, Драгане Савић и Александра Павловића. Током претходне две године Клуб је био издавач три књиге – два зборника и једног романа. Први зборник који је објављен 6 месеци након оснивања садржао је ауторске радове 23 члана. Осим литерарних радова у зборницима, књизи и билтeнима објављени су и поје-дини ликовни радови чланова клуба.

Овај клуб броји 37 чланова и у раду учествују уметници аматери из области књи-жевности и ликовног стваралаштва. Циљ клуба је да окупи локалне уметнике са циљем промовисања и ширења књижевне и ликовне културе као и других врста уметности као што су фотографије и уметнички радови.

Поводом две године рада разговарали смо и са једним од оснивача клуба „Перо аматера“ Драганом Савићем који нас је упознао и са плановима за наредни период. Он је рекао да је 1. априла завршен један већи конкурс који су објавили почетком ове године. У питању је конкурс под називом „Породичне златне нити“ на који је до сада већ пристигло више од 300 радова од учесника. Урађена је већ и селекција па је тако одабрано 120 радова из целе Србије и региона али и из далеких земаља као што су САД или Шведска, Немачка. У току су сад припреме заједничког зборника који је тренутно у фази лекторисања и ускоро би требало да буде и објављен у издању клуба „Перо аматера“.

Драган Савић је најавио и још један пројекат под називом „Песнички турнир“ за који су одобрена средства у буџету општине Бечеј на конкурсу који је Општина објавила ове године и који би требало да се реализује средином јула.