Бачко Градиште: Градиштанци предали 1302 потписа за стазу

Крајем марта грађани Бачког Градишта су након несреће која се догодила на путу од села према Бисерном острву када је повређено троје деце почели са потписивањем петиције да се на том путу изгради бициклистичка стаза. Дуж овог пута осим бициклистичке стазе нема ни пешачке па је кретање пешака и бициклиста веома опасно нарочито по мраку јер нема ни осветљења. Пут је у скорије време и реконструисан па се веома често дешава да и возачи прекораче брзину током вожње. Петиција мештана Бачког Градишта се потписивала у продавницама Матић, Гомекс, пекари Европа, Киви продавници и др. ЈП „Комуналац“ је 6. априла на овом путу поставио лежеће полицајце које је председник општине Драган Тошић обећао мештанима Градишта јавно.

Петицијом је прикупљено 1302 потписа мештана Бачког Градишта.

„Ми долe поптисани грађани општине Бечеј тражимо овом петицијом да се ургентно приступи изградњи пешачко-рекреационе стазе коју би могли да користе и бициклисти дуж пута од Бачког Градишта до Бисерног острва и да се обезбеди минимално осветљење исте. Разлог за ово је велика небезбедност људи који ходају, трче или возе бициклове овим путем те су изложени ризику од повреда од моторних возила из разлога слабе видљивости и уског пута. Велика фреквенција људи и возила и непостојање такве стазе је довело до нежељених последица 26. марта 2021. године, те би свако нереаговање на овај удес било исто као и саучесништво са њим“ – каже се у петцији која је предата у Општини Бечеј и насловљена на Општинско Веће са потписом Владимира Јовановића који је предао овај допис уз потписе грађана.

Путем петиције је захтевано од стране потписаних грађана да се одговор достави писменим путем и да се овај предмет разматра на првом следећем Општинском већу.

Грађани Бачког Градишта су се пожалили нашим новинама и да постављени лежећи полицајци нису решили проблем јер је и даље успоравање саобраћаја незнатно а сами лежећи полицајци само наносе штету пољопривредницима.