Спорт

Одбојка: Бечеј – база одбојкаша целе Војводине

Бечеј је и ове године домаћин одбојкашког кампа, који Одбојкашки савез Војводине организује за перспективне одбојкаше и одбојкашице, уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Ове године камп је окупио 40-оро талентоване деце пионирске такмичарске категорије, који су у нашем граду тренирали од 2. до 9. јула. Учеснике, иначе бесплатног кампа, обишли су Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председник општине Бечеј Вук Радојевић и члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам Дане Мандић.

„У току посете договорено је да се у хали спортског центра уради вентилација што ће бити приоритет у наредном периоду, и да ће већ следећи одбојкашки камп бити под вентилацијом и много бољим условима“ казао је Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

„Ми смо већ кренули у припрему пројектно документације. Завршетком прикупљања документације Покрајински секретаријат ће обезбедити потребна средства, што значи да смо ми већ кренули у реализацију тог пројекта и ја очекујем да ће то бити најкасније идуће године, а уколико нам динамика буде повољна, можемо можда да очекујемо и до краја ове године“, додао је председник општине Бечеј Вук Радојевић.

Бечеј је по традицији био домаћин одбојкашког кампа који организује Одбојкашки савез Војводине, а након паузе од једне деценије, лане је захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину поново покренут овај стручни спортски скуп.

Камп је такође посетио и председник Одбојкашког савеза Босне и Херцеговине, Милутин Поповић.


Уз камп и семинар за 150 одбојкашких тренера

Бечеј, спортски центар и ОК Бечеј, били су домаћини редовног годишњег семинара Одбојкашког савеза Војводине који је био намењен за нешто више од 150 тренера прве и друге војвођанске лиге, као и друге лиге група Север.

Спортска едукација у организацији Тренерске организације Војводине уз подршку Покрајинског завода за спорт и медици-ну спорта Војводине одржана је у склопу одбојкашког кампа за перспективне одбојкаше и одбојкашице. Предавачи су били одбојкашки стручњаци Милорад Кијац и Неџад Османкач.

Члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић истакао је да овај догађај има посебан значај за локалну заједницу, јер окупља велики број тренера и доприноси развоју спортског туризма.

Оно што је врло извесно да ће Бечеј овог септембра бити домаћин великог одбојкашког такмичења, односно финала Купа Војводине за одбојкаше и одбојкашице, најавио је Петар Богуновић, председник Одбојкашког савеза Војводине.

Вукашин Љубојев