Спорт

СОРВ: Пет злата, четири сребра и три бронзе за раднике

Спортска олимпијада радника Војводине која је одржана у Ади и Молу, била је веома берићетна за бечејске раднике. У екипним и појединачним такмичењима освојено је чак пет златних одличја, четири сребра и три бронзе.

Репрезентација општине Бечеј боје свог града бранила је у шест дисциплина. У пливању су освојене две медаље. Најбољи је био Зоран Перић који се окитио златом, а друго место припало је Горану Крстоношићу.

Мирјана Радаковић окитила се сребром у стрељаштву, екипа средњег фудбала 40+ освојила је бронзу, док су репрезентативци у одбојци изборили сребрно одличје.

Уз ове спортове репрезентација општине Бечеј представила се и у мушкој стрељачкој конкуренцији, куглању, кошарци, и одбојци у женској конкуренцији.

Поред репрезентације, наш град представљале су и фирме „Knott autoflex“, „Fadip PC“, „YU Flora“ и „Сојапротеин“.

Када је реч о одличјима фирми, радници „Кнота“ освојили су бронзу у малом фудбалу до 40 година.

У пикаду мешовито, златом су се окитили радници „Фадипа“ Стана Баћински и Мирко Грабеж, док је Баћински и у појединачном такмичењу освојила златну медаљу.

Екипу фирме „YU Flora“ представљали су риболовци, они су у спортском риболову освојили треће место, док је у појединачној конкуренцији златно одличје упецао Игор Секулић.

„Сојапротеин“ бранила је боје нашег града у атлетици, а у дисциплини вишебој најбољи је био Братислав Јелић, док је друго место припало Бојану Јоцићу.

Наредна 14. Спортска олимпијада радника Војводине биће одржана у Сомбору 2027. године, за шта ће се вредно спремати радници нашег града и где ће покушати да изборе нове медаље.

Вукашин Љубојев