Одбојка: Више од 550 одбојкашица на Меморијалном турниру „Паулина Пани Шолтиш“

Пети по реду, а други меморијални одбојкашки турнир “Паулина Пани Шолтиш” који Одбојкашки клуб „Либеро“ из Бачког Градишта организује на стадиону ФК „Војводина“ у том насељеном месту, окупио је у суботу 10. септембра преко 550 младих одбојкашица како из Војводине тако и из Републике Српске.

Турнир организујемо у знак сећања на нашу преминулу саиграчицу, Паулину Пани Шолтиш, која је трагично преминула. На овај начин желимо да остане вечна успомена на њено име и на њен траг који је оставила у нашем клубу“, казао је председник ОК Либеро, Немања Јовић.

„Овај турнир из године у годину окупља све више девојака и девојчица које тренирају одбојку. Уједно, овај догађај промовише здраве стилове живота и бављење спортом. Оно што га чини посебним је његов меморијални карактер. Лепо је да се сви на овакав начин заједно сећамо саиграчице из Либера. Надамо се да ће овај турнир из године у годину бити све масовнији и апсолутно смо спремни да наставимо да га подржавамо“, казала је Ива Кекић, испред Канцеларије за младе општине Бечеј.

Спортска манифестација у одбојци окупила је 15 клубова на три- наест терена, односно 83 екипе, 2009. годишта и млађе.

„Акценат турнира је на дружењу и међусобном упознавању, а самим тим и на стицању нових познанстава. Надамо се да ће овај турнир наставити да се организује и да ћемо имати прилике да се посећујемо и да идемо на турнире других клубова“, рекао је Јовић.

Вукашин Љубојев