Тенис: Бечеј домаћин турнира за дечаке и девојчице из целе Србије

Тениски клуб „Тиса“ био је домаћин и организатор дводневног Отвореног првенства Бечеја за девојчице и дечаке до десет година. Реч је о турниру који се редовно одржава под покровитељством Тениског савеза Војводине.

У категорији дечака такмичило се њих 18 из 11 клубова, док је категорија девојчица бројала 9 такмичарки из 8 клубова. Учесници су дошли из целе Србије, што посебно радује организаторе овог традиционалног тениског надметања, које је одржано на три терена са шљакастом подлогом.

„Захваљујем се свим родитељима и деци која су дошла из целе Србије да увеличају овај турнир. Имамо непуних тридесеторо такмичара, распоређених у две категорије – дечаци и девојчице. Такође, захваљујем се Општини Бечеј и Канцеларији за младе, посебно Данету Мандићу, који нам је помогао у организацији. Помогао нам је и Золтан Чери, односно фирма Sweet system, као и спортски центар који нам је дао терене“, рекао је Саша Гујаница испред тениског клуба „Тиса“.

У категорији девојчица победу је однела Лена Кукић, док је међу дечацима најбољи био Алекса Стевић, обоје из Новог Сада.

Иначе, Тениски клуб „Тиса“ планира да настави са орга- низацијом овог турнира, као и да догодине организује и такмичење за децу до 12 и до 14 година, објашњава Гујаница.

Вукашин Љубојев