Рекреација: Бечејски планинари обележили Дан пешачења

Планинарско друштво “Lesson“ из Бечеја и ове године прикључило се акцији Дан пешачења, коју је у суботу 10. септембра организовао Планинарски савез Србије под слоганом „Корак ближе здрављу“.

Скуп учесника је био на Тргу ослобођења, а организатори су припремили две стазе – једну на 5 и другу на 10 километара.

„Акцији се одазвало седамдесетак суграђана. Нисмо задовољни овим бројем. Мислим да нас је омела кишица која је падала и да је због тога доста њих одустало од учешћа. Без обзира на то, ми нисмо одустали и ишли смо договореном маршутом. Иначе, истог дана у Бечеју је одржано више манифестација и верујем да је и то утицало на одзив“, рекла је Мира Вуковић, председница Планинарског друштва „Lesson“.

У акцији је учествовало и тридесетак школараца, који похађају пети, шести и седми разред основне школе. Њих је предводила наставница физичког, Кристина Чаби Секач.

„Пошто радим у ОШ „Север Ђуркић“ и ОШ „Шаму Михаљ“, довела сам ђаке из те две осмолетке. Ова деца су укључена у нови предмет, односно слободну активност под називом „Вежбањем до здравља“. Ово нам је била прилика да се придружимо планинарима и да шетамо. Учествовали смо и прошле године и било нам је јако лепо, деци се свидело. Уживали су и мислим да је веома важно да будемо у природи и да се крећемо“, рекла је Кристина Чаби Секач

Након ове акције, бечејске планинаре крајем септембра очекује права авантура. Наиме, у плану је посета планини Бобија у западној Србији, на око 25 километара од Љубовије.

Иначе, Планинарско друштво „Lesson“ радо прима нове чланове који захваљујући том удружењу имају привилегију да више пута годишње обилазе и упознају природне лепоте Србије, али и да стекну нова познанства.

Вукашин Љубојев