Спорт

Одлазак тренера, долазак нових играча

Почетак ове нове сезоне у Првој Б лиги за одбојкаше МОК Бечеј свакако је био веома тежак. Веома млада екипа на старту није успела да се снађе посебно ако узмемо у обзир и то да је досадашњи капитен Никола Џигурски решио да престане активно да игра што је додатно демотивисало екипу. Ипак, како смо писали у претходном броју он је решио да се врати и помогне момцима али то ипак није било довољно. Да није све како треба осетили су и у управи клуба и решили да повуку неке радикалне потезе. Наиме, били су принуђени да се разиђу са тренером Слободаном Галешевим. Током припремног периода заиста је сарадња са овим стручњаком била изврсна, међутим како је почело првенство резултати су поражавајући с`обзиром да од четири утакмице имају четири пораза. Неминовно је да је екипи потребна помоћ али не само са клупе већ и директно на терену. Међутим буџет клуба не дозвољава им да истовремено ангажују и тренера и неке нове играче са стране па је морало да се пресече. На тренерску позицију вратио се Џигурски, а идеја је да играчи који буду дошли поправе пре свега пријем али и остале елементе у игри.

– Примећује се помак у игри из утакмице у утакмицу али пријем је и даље тај који је проблематичан, чак и сами момци који играју на тим позицијама кажу да би им годило појачање јер је превелики притисак на њима. У суштини смо постигли договор са два играча остало је само да се заврши папирологија и ако то будемо успели до викенда један нови примач и један нови либеро у виду појачања ће дебитовати већ у овој утакмици, каже тренер екипе Никола Џигурски.

Према његовом мишљењу окосница овог тима јесте коректор Веселин Џигурски који преузима велику одговорност на себе и много поена он сам покушава да заврши. Захваљујући томе што је он у овом тиму, екипа може себи да дозволи и неки број млађих и недовољно искусних играча али ето ове године то није био случај, ова лига је постала веома интересантна и атрактивна за играње те им је појачање било преко потребно.

Прошлог викенда у Вршцу одбојкаши су претрпели још један пораз од 3:1 од екипе Баната. Иначе су у Вршац отпутовали у окрњеном саставу јер  Душан Гајичић због смртног случаја у породици није могао да иде. Да проблем буде већи први либеро екипе Алекса Марошановић повредио се већ у првом сету и биће одсутан најмање две-три недеље. Други либеро Миливој Грађин није био довољно спреман за утакмицу јер је због здравствених проблема мање тренирао. Лош пријем током меча био је главни разлог за још један пораз.

Да ли ће управа клуба и момци успети да превазиђу ове проблеме, врате се у игру и изборе опстанак у Првој Б лиги видећемо већ овог викенда када на домаћем терену дочекују екипу Топлички витезови из Куршумлије која је нова у овом рангу такмичења и до сада је забележила само једну победу. Никола је оптимистичан у том погледу:

– Ништа још није готово и без обзира на поразе ништа није изгубљено, има још доста са се игра, а сведоци смо од прошле године да су неке екипе које су на старту биле лоше, касније се буквално „дигле из пепела“

Утакмица се игра 11. новембра од 19 часова и ово је права прилика да дођете и подржите момке јер им је подршка више него потребна, а између осталог у плану је и да се за време утакмице постави кутија за добровољни прилог како би се сакупио новац за лечење Бечејке, Настасје Недимовић која болује од тешке болести.

Протекле недеље почело је и јуниорско такмичење за одбојкаше и прве две утакмице наши момци играју на домаћем терену. Свега је осам екипа на такмичењу од којих прве две иду директно на фајнал фор.

 

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *