Друштво

Одржани 5. по реду „Завичајни дани“

У организацији Прве месне заједнице протеклог викенда одржана је на платоу на Шиштаку манифестација „Завичајни дани“. Ово је пето издање ове манифестације после неколико година паузе.

У поподневним часовима уприличене су спортске активности и такмичења (бацање камена с рамена, скок у даљ из места, надвлачење конопца и сл.), за учеснике и госте био је обезбеђен роштиљ, за децу слаткиши. Организоване су и резне радионице за децу током поподнева а увече и музички програм.

Овој манифестацији присуствовали су и представници локалне самоуправе која је подржала ову манифестацију, укључујући и председника општине Бечеј, др Вука Радојевића.

Председник општине Бечеј др Вук Радојевић отворио је и отворио ове пете по реду „Завичајне дане“.

„Овакви скупови  повезују људе и пружају прилику за дружење кроз различите садржаје који организатори припремају за посетиоце и учеснике“ – рекао је др Радојевић у свом обраћању посетиоцима и мештанима и нагласио да локална самоуправа ослушкује потребе свих становника, те да им кроз подршку манифестација и других видова активности пружа могућност да додатно обогате свој друштвени живот, да слободно време проведу са пријатељима, породицом и познаницима изван својих домова.

Манифестација „Завичајни дани“ ове године прославила је мали јубилеј, пет година одржавања и управо то говори да постоји потреба мештана овог, али и других делова Бечеја и насељених места наше општине, да се одржи и организује овај програм намењен свим генерацијама.

,,Када сам први пут изабран за председника општине Бечеј 2012. године сагледао сам потребе становника Мале Босне и Шиштака где је асфалтирано 12 улица, што је било од кључног значаја за свакодневну комуникацију. И даље смо одлучни у намери да кроз инвестиције у саобраћајну инфраструктуру унапредимо квалитет живота наших суграђана, јер нам је важно да сви имају једнаке услове, без обзира на њихово место становања“, рекао је председник општине Бечеј и додао да ће наставити са улагањем у инфраструктуру.

Извор и фото: Општина Бечеј