Спорт

Održano još jedno sportsko takmičenje „KUP Bečeja“

Udruženje za afirmaciju osoba sa invaliditetom Feniks- plus iz Bečeja 28. jula, bila je domaćin 21. po redu sportskog takmičenja osoba sa invaliditetom pod nazivom „Kup Bečeja.“

Sa početkom od dvanaest časova, u sali hotel restorana „Zlatna Obala“ okupilo su se oko 50 takmičara iz Bečeja, Kragujevca, Niša, Beograda, Zaječara, Požarevca, Kikinde,Zrenjanina, Subotice i Kule.

Na određeni način ovo je podsticaj da sve naše probleme koje imamo, koji su na kraju krajeva prisutni kod svake osobe sa invaliditetom,lakše prebrodimo. Mnogo je lakše kad smo zajedno“, rekao je predsednik udruženja Feniks- plus, Stevan Markov.

Takmičari mogli su da se oprobaju u četiti različite kategorije: viseća kugla, pikado, pločice i trka brzim kolicima.

Medalje su se dodeljivale pojedinačno, dok su trofeje dobijale ekipe iz gradova koji su učestvovali u takmičenju.

U muškoj kategoriji pločice prvo mesto osvojio je Šandor Pastor iz Bečeja, drugo mesto odneo je Glončak Gordan iz Subotice, a treće Perić Gradoljub iz Niša, dok je u žeskoj kategoriji prvo mesto pripalo Tot Ilonki iz Subotice, drugo mesto Stojadinović Jeleni i treće Bijani Damjanović iz Požarevca.

Ekipno: 1. mesto Subotica, 2. Bečej, 3. Požarevac

U pikatu prvo mesto u muškoj kategoriji odneo je Salma Žolt, drugo Geci Jozef iz Bečeja, a treće Simović Miloje iz Beograda. U ženskoj kategoriji u pikadu prvo mesto pripalo je Stojadinović Jeleni, drugo Pece Borbala i treće Salma Kristini obe iz Bečeja.

Ekipno: 1.Bečej, 2. Požarevac 3. Subotica

Kategorija viseća kugla:

Muškarci:

1.Cakić Stipan Subotica 2.Glončak Gordan Subotica 3.Deli Vidor Bečej Žene: 1.Pece Borbala Bečej 2.Vegeli Magdolina Bečej 3.Salma Kristina Bečej

EKIPNO:

1.Subotica 2.Bečej 3.Požarevac

U brzoj vožnji kolica u kategoriji muškaraca prvo mesto osvojio je Simović Miloje, drugo Pastor Šandor, a treće Cakić Stipanu, dok su u ženskoj kategoriji samo dve takmičarke učestvovale: prvo mesto Damjanović Biljani, a drugo Tot Ilonki.

Udruženje Feniks- plus u Bečeju postoji od 2008. godine u Bečeju.