Trudom ka uspehu: Ognjenka Lazić

Muzika u životu ovonedeljne sagovornice Bečejskih dana počinje još od vrtića i kroz folklor, pa ona kasnije upisuje OMŠ „Petar Konjović“ na odseku za tamburu u klasi profesorke Dušice Ševo, a kasnije na podsticaj nastavnika iz osnovne škole upisala i smer za solo pevanje kod profesorke Marte Balaž. Ipak, Ognjenka Lazić odluku da se bavi profesionalno solo pevanjem donosi malo kasnije.

Smatram da sam tu odluku tek donela u drugom-trećem razredu srednje škole, kada sam zaista odlučila da to želim i shvatila da je to moj poziv. Hor i druge sekcije su mi pomogle da se malo usavršim kao pevač ali da nastavim time ozbiljno da se bavim je bilo tek u srednjoj školi“, kaže mlada solo pevačica.

Lazić ističe da svaka karijera ima svoje uspone i padove, ali da je najbitnije imati podršku porodice.

S’ obzirom da je ovaj posao pun odricanja kao i uspona i padova, mislim da smo svi na ovom putu imali nekad želju da odustanemo ali zahvaljujući prijateljima i mojoj porodici, posebno porodici nikad nisam u potpunosti odustala. Smatram da na ovom putu moramo imati takve ljude oko sebe koji će nam davati nesebičnu podršku i stalni vetar u leđa kako nikad ne bi posustali. Jako je teško biti odvojen od porodice i prijatelja, bitno je da znamo da bar imamo njihovu podršku i da su tu uz nas. Moja porodica je zaista sve za mene i kako retko idem kući. Znači mi svaki trenutak provedem sa njima.“

Izvor slike: Foto CVIXPorodica Lazić
Porodica Lazić
Izvor slike: Foto CVIX

Iza sebe Ognjenka Lazić ima mnogobrojne nagrade osvojene u srednjoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Na 5, 6, 7. i 8. međunarodnom takmičenju „Vera Kovač Vitkai“ osvaja prvu nagradu, kao i na međunarodnom takmičenju „Vatroslav Lisinski“. Na republičkim takmičenjime ima dve prve i dve druge nagrade. Sa kamernom grupom na „Sirmium music festu“ u Sremskoj Mitrovici takođe osvaja prvu nagradu.

Ognjenka Lazić za sam kraj objašnjava kako svaka osoba na putu ka uspehu, mora da pronađe podršku i u sebi.

Svako od nas treba da ima pre svega snagu u sebi i podršku od samog sebe. Kada to stekne, lako će mu biti.“

Lazićeva trenutno studira na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Sanje Ostić gde je na internacionalnom takmičenju „Fiestalonia Milenio“ u Španiji osvojila dve I nagrade i jednu II nagradu.

Izvor izdvojene slike: Photo CVIX