ВестиДруштво

Око 50 Бечејаца „заврнуло рукаве“ на Тиси

У склопу националне кампање чишћења Србије „Заврни рукаве“, јуче се у општини Бечеј окупило око 50 Бечејаца како би се очистила Тиса и њено приобаље.

Упркос кишовитом и хладном преподневу, деца са својим родитељима, наставници и ученици као и чланови атлетског клуба очистили део код камп насеља, око видиковца, пецарошко место, све до Халас Чарде и сакупили су око 30 џакова смећа. Како каже вођа ове акције Алиса Бајић, ово је најбројнија акција чишћења Тисе коју је она организовала:

Ово је до сада највећи одзив у овим акцијама, тако да сам заиста задовољна, мислим да је велику улогу имало и ово наше удруживање у неформалну групу Тиса у срцу у оквиру које се заједнички договарамо, организујемо и заједно смо и ширили информацију о акцији. Позитивна и весела атмосфера, заједништво и јединство, радни елан били су одлика ове акције.“

Поред општине Бечеј, ове године пријављено је још 312 локација на територији целе Србије, на којима су активисти чистили један предео свог града. Заједништво и јединство управо су неки од циљева због које се организује национална кампања „Зарвни рукаве“, која тежи омасовљењу свести са великим проблемом нерегулисаних депонија и смећа у природи који имамо, као имобилизацију грађана која показује једну критичну масу жељну институционалних промена.

Уколико Бечејци желе да се прикључе акцијама чишћења Тисе, могу се јавити Алиси Бајић на њеном Фејбук профилу, како би били део неформане групе Тиса у срцу, која се редовно брине о томе да Тиса буде чиста.

Слика: Алиса Бајић