Óbecse

“Okos” buszmegállók is lesznek a községben

Telefont tölteni és internetezni is lehet majd a nyár végétől négy buszmegállóban Óbecse község területén. Az önkormányat illetékeseinek a tájékoztatása szerint az ún. “okos” buszmegállók napenergiával fognak üzemelni, ugyanis a tetejükön lévő szoláris panelek termelik majd azt az elektromos energiát, ami a megálló megvilágítását, a mobiltelefonok feltöltését, a Wi-Fi-kapcsolatot és a videofelügyeletet is biztosítja majd.
Az óbecsei önkormányzat pályázaton nyert pénzt a bácsföldvári Népfelszabadító Hadsereg utcában lévő két megálló, valamint Óbecsén a Május 1. utcai és a Péterrévei úton, a vasútállomással szemben található megálló lebontására és újjáépítésére. A közbeszerzési eljárás lezárulása után a kiválasztott cég meg is kezdheti a munkálatokat, amelyekkel remélhetőleg a nyár végére végez is.
Az “okos” buszmegállók megépítését a tartományi energetikai, építészeti és közlekedési titkárság 3,2 millió dinárral támogatja, míg az önkormányzat a saját költségvetéséből 1,8 millió dinárt áldoz erre a célra.
F.R.