Óbecse

Olasz tulajdonú textilgyár épül Óbecsén

A 270 munkahelyet biztosító üzem az ígéretek szerint már jövőre megkezdi a működését

Új textilüzem kezdi meg működését jövőre Óbecsén, az ipari övezetben található építési telek adásvételi szerződését november 19-én írták alá az önkormányzat képviselői és a Szerbiában I-Novi tekstili néven kft-t nyitott olasz Norman Group tulajdonosa, Mauro Gorgaini. A Összefogással lett lakható háza egy háborús veteránnak telek 12,6 millió dinárért cserélt gazdát, a zöldmezős beruházás értéke pedig 6,5 millió euró. Az alsóneműket és egyéb ruházati cikkeket gyártó óbecsei üzemnek összesen 270 foglalkoztatottja lesz, ebből 240-en fognak a termelésben dolgozni.
Tallós Boglárka, az I-Novi tekstili Kft. humán erőforrás igazgatója elmondta: már folyamatban van az alkalmazottak keresése, jelenleg elsősorban mérnököket, technikusokat keresnek, és bár már sok szakmai önéletrajz érkezett a cég címére, szükség van további szakemberekre a termeléshez. Mint elmondta, az építkezés várhatóan decemberben meg is kezdődik, és ezzel párhuzamosan a menedzsment tagjai egy az önkormányzat által biztosított alapfokú olasz nyelvtanfolyamon, majd
egy komoly szakmai tréningen vesznek részt.
Mauro Gorgaini, a Norman Group tulajdonosa szerint az óbecsei beruházással a nagy márkáknak is dolgozó textilgyár 50 százalékkal tudja majd bővíteni a kapacitását, és Óbecsén innovatív technológiával, új gépekkel folyik majd a termelés. A beruházás első szakaszában, azaz jövőre varróüzem létesül, ahol a 30 fős menedzsment mellett 140 varrónő fog dolgozni, míg a következő szakaszban, 2020-ig egy textilfestő részleggel bővül majd a gyár, ahol további 100 fő számára nyílik majd munkahely. A kft-ben a becslések szerint 70 százalékban nők fognak dolgozni.
Azt, hogy milyen munkaerőt keres a cég, a www.i-novitekstili.rs honlapon tekinthetik meg az érdeklődők.
Fehér Rózsa