Oldtimerek a Fantaston

Az Óbecse-Törökbecse Oldtimer Klub szervezésében május 26-án nyolcadik alkalommal tartottak ebben a két Tisza-parti városban nemzetközi oldtimer találkozót.
A résztvevők Törökbecséről startoltak, ahol az 5 és 12 év közötti gyerekeknek ügyességi versenyt tartottak pótkerekes vagy pótkerék nélküli kerékpárokkal, majd a két- és négykerekű matuzsálemek Óbecse felé vették az irányt, ahol a délutáni programoknak most először a Fantast, azaz a Dunđerski-kastély adott otthont. Szilágyi Attila szervező elmondása szerint közel 250 régi jármű vonult fel a rendezvényen.
A klub díjakat is kiosztott, de az elismerés ezúttal nem a legrégebbi járműveknek, hanem azoknak járt, amelyek a kategóriájukban a legalaposabb felújításon estek át. Az első díjat egy 1977-es belgrádi Opel Kadett érdemelte ki, a második helyen egy 1974-es, a harmadikon pedig egy 1967-es Fityó végett. A motorkerékpárok közül egy igazán ritkaságszámba menő, Zomborból érkezett Gillera lett az első, egy 125 köbcentis Hondica lett a második, a harmadik hely pedig egy 1979-es, négycilinderes szabadkai Honda-Honort illette meg.
Felvételünkön: A szemle legrégibb oldtimere egy 1927-es amerikai Willis Knight volt, amely az újvidéki Branko Bogdanović tulajdona.

F.R.