Друштво

Одржана комеморација поводом сећања на жртве стрељања 11. новембра

У суботу, 11. новембра, одржана је комеморација крај спомен-обележја ,,Зид смрти” поводом сећања на жртве првог стрељања у Другом светском рату 1941. године, коју је организовала Општина Бечеј у сарадњи са ОО СУБНОР Бечеј.

Минутом ћутања одата је почаст свим страдалима у фашистичкој одмазди у Бечеју. Потом су венце на спомен-обележје положиле делегације општине Бечеј, представници СУБНОР-а Бечеј, Општинског удружења пензионера и политичких партија.

Комеморацији су, испред Општине Бечеј, присуствовали и положили венац председник општине Бечеј, др Вук Радојевић, члан Општинског Већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић, и саветница председника општине Бечеј за односе с јавношћу, Ива Кекић.

Овом приликом др Радојевић је изјавио да су у првој фази радова на уређењу спомен-обележја ,,Зид смрти” реконструисане спомен плоче Бечејаца који су страдали у првом таласу стрељања, а радови су износили око 800 хиљада динара и да ће на пролеће бити санирано централно спомен-обележје, изграђена стаза која ће олакшати прилаз спомен-обележју из улице Уроша Предића, а после 2 деценије биће постављена и враћена слова са слободарским мотивима која су деценијама Бечејце подсећала на сурову историју.Извор: Општина Бечеј

Извор: Општина Бечеј