Друштво

Општина Бечеј: Обележен Дан просветних радника

Поводом Дана просветних радника Општина Бечеј организовала је заједничку прославу за све просветне раднике са територије општине Бечеј.

Овом приликом председник општине Бечеј, др Вук Радојевић, поздравио је присутне и подсетио на значај образовања као и препознавање потребе за континуираном подршком и улагањем у образовне институције.

,,Наша је дужност да обезбедимо да наши просветни радници имају ресурсе, алате и окружење који су им потребни да негују потенцијал сваког ученика, те је за образовање и унапређење инфраструктуре у школама обезбеђено преко 200 милиона динара у сарадњи са Покрајинском владом. Улагања се односе на санацију фасаде зграде Гимназије у Бечеју у делу који излази на Зелену улицу. За ту инвестицију предвиђено је 6,5 милиона динара и спроводи се у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту споменика културе. Поред тога, за санацију школских објеката у ОШ ,,Шаму Михаљ“ у Бечеју опредељено је око 11,7 милиона динара, за санацију и инвестиционо одржавање школске зграде, односно крова и хидрантске мреже у Економско-трговинској школи – око 17 милиона динара, за санацију фискултурне сале у ОШ ,,Светозар Марковић“ у Бачком Градишту 2,1 милион динара, док је за реконструкцију спортског терена у ОШ ,,Петефи Шандор’’ преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину обезбеђено преко 11 милиона динара. Такође, у сарадњи са Покрајинском владом обезбеђено је око 157 милиона динара за санацију ШОСО ,,Братство“ објекат у улици Ђуре Јакшића којем је та реконструкција преко потребна.” изјавио је др Радојевић.

Извор: Општина Бечеј